Nog meer over strepenbeveiliging

Australians design anti-shark wetsuit An Australian company has designed a wetsuit that makes humans invisible to sharks. The suit priced at $495 is colored to look like the ocean. However, the wetsuit may not prevent a shark from detecting a person wearing it. It is an open secret that sharks rely on other senses - smell, taste, and an ability to detect sounds, such as the sound of bubbles released by a diver s gearAll photos: Splash/All Over Press anti_shark_wetsuitGestreept het water in

Strepen zijn blijkbaar het nieuwe wondermiddel om belagers allerhande uit de buurt te houden.  Het artikel over paarden die een zebramotief krijgen als afweermiddel tegen stekende insecten is nog maar net gepubliceerd, of we kregen een gerelateerd bericht binnen.
Zo wordt er in Australië geëxperimenteerd met streepjesduikerspakken.  Die zouden de duikers onzichtbaar moeten maken voor haaien.

Australians design anti-shark wetsuit An Australian company has designed a wetsuit that makes humans invisible to sharks. The suit priced at $495 is colored to look like the ocean. However, the wetsuit may not prevent a shark from detecting a person wearing it. It is an open secret that sharks rely on other senses - smell, taste, and an ability to detect sounds, such as the sound of bubbles released by a diver s gearAll photos: Splash/All Over Press anti_shark_wetsuitMen vraagt vrijwilligers om de pakken te testen.  Naar het schijnt kunnen de dierenrechtenorganisaties op hun twee oren slapen; de pakken zouden uit organisch materiaal gefabriceerd worden die de spijsvertering van de slechtziende haaien niet in de war zullen sturen.

Prijs van het streepjespak: Aus. $ 495.-. De duikers mogen ook gerust zijn: niet tevreden, geld terug.

Bron: http://english.pravda.ru

8 gedachten over “Nog meer over strepenbeveiliging

 1. Men zal toch wel waaghalzen vinden die deze pakken zullen testen in volle zee.
  Toch heb ik een site tegengekomen (vrààg mij niet meer wèlke, al dreigde men mij om ervoor voor de haaien gegooid te worden…’k zou het toch niet meer weten) waar men twee foto’s toonde van die haaienpakken.
  Het zijn lijk nauwaansluitende overalls, de ene (dat ZOU moeten onzichtbaar zijn voor haaien) waren als kriskras doorelkaar geschilderde bleke kleuren (het blauw was net zoals de tussentexten op Golfbrekers.. in casu: “buitenland,merkwaardig,wetenschap, de Redactie,Permalink; en het groen even bleek als het blauw.
  Dat andere pak was horizontaal zwart – wit in tamelijk-brede strepen…—> deze zouden moeten enige gelijkenis vertonen met een GIFTIGE vissensoort uit Australische wateren. 🙂
  Maar… of het lang zal/zou duren eer de haaien zùlke foefjes door zullen hebben…dàt is een àndere kwestie dat men maar zal weten als de éérste “durver” gebeten word.

  • Wij zijn geen kenners van de materie. Als deze retoriek klopt, dan zouden alle gestreepte vissen veilig zijn voor de haaien. Er bestaan inderdaad waaghalzen die gaan zwemmen met de haaien, naar analogie met “dances with the wolves”. Er bestaan ook mannen die met vier vrouwen tegelijkertijd getrouwd zijn….

  • @ Victor:
   Ik denk niet dat je die haaien daarmee kan misleiden, ze ruiken het precies als een levend ‘iets’ zich in hun vaarwater bevindt!
   Moest een zebra in hún wateren vallen, dan hebben ze die meteen beet: en die hééft strepen! ;o)

 2. Het énige dat kan helpen is een langeeeeeeeeeee staart hebben, ik doel op de paarden hé!!
  Wij hebben indertijd warmbloedpaarden gefokt, en stonden geregistreerd bij ‘het warmbloedpaard’, als volwaardige fokker. We hebben er om een moment elf op stal en in de weide ( natuurlijk ) gehad, en toen kon ik ook zien dat vliegen op de ogen van de paarden kwamen asen, de dieren leken zich daar nog niet zoveel van aan te trekken. Als ze op hun lijf zaten, dan ging er een trilling doorheen dat paardenlijf en verjoegen ze die dazen voor eventjes, maar met een lange uitgeborstelde staart konden ze er veel wegjagen! Tóch geen mooi zicht, die dazen op de ogen, ik had daar moeite mee, maar de natuur zet men nu eenmaal niet naar z’n hand…

Reacties zijn gesloten.