NAVO-partner Turkije arresteert illegalen

NAVO-partner Turkije arrresteert illegalen.
Worden de 3 miljard euro die de EU aan Erdogan beloofd heeft om de illegale immigratie tegen te houden nuttig besteed?

Omdat ze zonder toelating uit Syrië in Turkije gereisd zijn, heeft het Turkse leger een kudde schapen gearresteerd.  De herders werden vrij gelaten. Zij hebben op waarschuwingsschoten gereageerd.  Voor de schapen ziet het er enigszins anders uit.

Twee Syrische herders trokken met hun kudde van 36 schapen van ene niet meer zo aantrekkelijke naar een groenere weide.  Tot de kogels rond hun oren floten.  Ze hadden onbemerkt de grens met Turkije overgestoken en de gevoelige grenspolitie tot de waarschuwingsschoten verleid.  Resultaat: de kudde werd door Turkije geconfisqueerd.  Terecht, vonniste een rechtbank.

Dat het Turkse leger in het zuiden van het land zenuwachtig reageert, kan men nog begrijpen.  De 800 km lange grens met Syrië is conflictgebied.  Enerzijds de Syrische burgeroorlog, waardoor miljoenen mensen naar Turkije vluchten.  Anderzijds de recrutering van Europese zelfgenoemde ‘strijders voor Allah’ die vanuit Europa via Turkije naar Syrië trekken.  Daar bovenop het Russische leger, die in Syrië luchtaanvallen uitoefent… Met het neerschieten van een Russisch vliegtuig door Turkije als gevolg.

En nu dus 36 schapen.  Ze hebben niet alleen de grens illegaal overgestoken, maar bovendien geen aandacht geschonken aan de waarschuwingsschoten.  Terwijl de twee herders als de wind hun biezen pakten om geen doelwit te vormen, hebben de schapen zich verzet en zich niet van hun verworven grassprietjes bewogen.  “Volgens het militaire zakboekje hebben de Turkse soldaten de herders en de schapen wegens illegale grensoverschrijding aan de Turkse kans vastgezet,” schreef de regeringsgezinde krant Sabah.

Een lokale rechtbank heeft dan gevonnist de twee herders vrij te laten.  Zij hadden immers geprobeerd weg te komen.  Normaal gezien zou men kunnen verwachten dat de schapen ook terug naar Syrië mochten gaan.    Niet toch.  De procureur van de grensstad Reyhanli zag het enigszins anders en wou zich indekken bij een hogere rechtbank.  Het hoogste gerechtshof moest beslissen of de 36 schapen even gevaarlijk waren als de twee Russische piloten.  De aanbeveling luidde: de twee herders gaan vrijuit maar voor de schapen werd een ‘Müsadere’ uitgesproken, een inbeslagname door de staat.

Waarmee de bal nu weer in het kamp van de Reyhanli-rechtbank ligt.  Waarschijnlijk zal die de aanbeveling voor inbeslagname volgen.  De 36 schapen worden Turks genaturaliseerd.

3 gedachten over “NAVO-partner Turkije arresteert illegalen

  1. Het lijkt me een kerstmis sprookje De herdekens laaaagen bij naaachten . Zij hadden hun schaapjes geteld ……

  2. Het waren wolven in schaapsvacht, daarom.
    Overigens wel een geniale truc om illegaal een land binnen te komen, zogezegd je schapen volgen. Ik zie de moslimhorden straks op die manier al door Europa trekken.

  3. Nu nog wachten of de toerken die schapen “eten & onderdak” zullen geven, plus (natuurlijk) nog ietwat drinkgeld om hun leven draaglijk te maken

Reacties zijn gesloten.