Mogen we dit dan toch een teken van de omvolking noemen?

De Ellerstraße in het district Oberbilk in Düsseldorf kreeg donderdag een nieuw straatbord… in het Arabisch. De samenstelling van de bevolking is intussen zodanig “geschafft” dat men een volgende logische stap ondernomen heeft.

Samy Charchira, het Grüne gemeenteraadslid werd bijna lyrisch:

“Tweetalige straatborden zijn ook een symbolische uitdrukking van maatschappelijke inclusie. Ze tonen aan dat de mensen zich met hun district en diversiteit identificeren. Hoe meer mensen zich met hun district identificeren, des te meer verantwoordelijkheid kunnen ze en zullen ze nemen. Dat is goed voor de mensen, voor Oberbilk en voor Düsseldorf…. Oberblik is een zeer bont gemengd district, sterk cultureel en economisch gevormd. De mensen die daar wonen hebben ons land mee opgebouwd…”

Daarmee tapt hij uit hetzelfde vaatje als Grüne Claudia Roth, die stelde dat de Turken na WOII Duitsland op weg naar het Wirtschafstwunder gebracht hebben. In werkelijkheid was Duitsland reeds opgebouwd toen de eerste gastarbeiders kwamen.

De Marokkaanse consul:in Lalla Loubna Ait-Bassidi en districtsburgemeester Dietmar Wolf waren erbij en gaven hun zegen. We citeren de gelukkige Lalla Loubna Ait-Bassidi:

“Ik ben dankbaar dat de integratie een vorm gevonden heeft die het voor mensen uit 20 Arabische naties mogelijk maakt het bord te kunnen lezen en verstaan…”

En ja, hoor, “de mensen uit 20 Arabische naties” kunnen allemaal gebruik maken van dit nieuwe Marokkaanse reisbureau. Zouden ze hun valiezen al gepakt hebben?

Vooral Nordrhein-Westfalen, waar in Keulen sinds verleden jaar reeds de muezzin-oproep de ware gelovigen tot de orde roept, neemt het voortouw van de islamisering. Terwijl ook in Duitsland de eigen geschiedenis uit het leerplan verdwijnt, heeft de intussen beruchte Grüne buitenministerin de Bismarck-zaal van haar ministerie laten hernoemen en kan ze niet genoeg wijzen op – en zich verontschuldigen voor – het racistisch verleden van Duitsland.

Zich integreren, hoe ging dat ook alweer?

In de video stelt de stem op de achtergrond:

“Düsseldorf möchte jetzt aber noch moderner und weltoffener werden und dafür hat sie sich etwas ganz besonderes ausgedacht…”

Werk aan de winkel voor de beste burgemeester aller tijden in Borgerocco.