“Moeder” is discriminerend

ziek

Zeg “ouder/m/v/x”, of “opvoeder/mv/x” of … maar zeg in geen geval “moeder” tegen een menselijk iemand die een kind 9 maanden gedragen heeft, het laten geboren worden, het voedt met de “ouder- of opvoedermelk”…

“Moeder is niet langer een geslachtsspecifieke bewoording exclusief voor vrouwen”, zo deelden raadsleden in naam van de Britse regering de wereld mee.

Een raadsman, die het Min. van Volksgezondheid vertegenwoordigt, gooide deze erkentenis in de publieke ruimte van een Hoger Gerechtshof bij een rechtszaak waarbij in vraag gesteld werd of een transgender man kan erkend worden als “vader” op de geboorteakte van zijn (!) zoons geboorteakte.

De man (!), die verkeerdelijk op de wereld kwam als een meisje, inmiddels geïdentificeerd als een transman omwille van juridische redenen, werd zwanger na een succesvolle bevruchtingsbehandeling, hoewel deze persoon (m/v/x) al wettelijk erkend werd als man. Hij (!) trok naar de rechtbank omdat hij niet wilde geregistreerd staan als de moeder van het kind… (…)

Dit is geen grap. Wij herhalen: dit is geen grap. Het is ook niet grappig.

Lees ook: “Moederdag” wordt “Jij Dag”, want kwetsend voor transgenders