Mobiscore – megamanipulatie

Pure manipulatie. Een poging om na de mislukte aanloop naar het invoeren van een kilometerheffing de huizen van de burgers extra te belasten?

Uw dienaar woont op het platteland. Onze woning krijgt vandaag op Mobiscore 5/10. Gisteren was het nog 4.7/10. Geen idee wat er veranderd is, behalve dat het goed geregend heeft. Mobiscore = meteoscore? In de analyse staan volgende punten. Wie de logica snapt, mag ze ons eens komen uitleggen. Eenzelfde afstand krijgt verschillende punten, naar gelang er belang aan gegeven wordt.

Openbaar vervoer: aanbod beperkt. Lachen, gieren… Beperkt??? We moeten 2.5 km te voet naar de eerstvolgende halte. Enkele jaren geleden werd er een belbusdienst naar de centrumstad op 12 km afstand aangeboden. Werd afgevoerd wegens te weinig interesse. Niet moeilijk als je weet hoe knullig die georganiseerd werd.
Onderwijs: goed bereikbaar. Zelfde afstand: 2.5 km.
Winkels en diensten: matig bereikbaar. Winkels: zelfde afstand, 2.5 km. Diensten: 3 à 3.5 km.
Ontspanning, sport en cultuur: matig bereikbaar, 3 à 3.5 km.
Gezondheid & zorg: goed bereikbaar. Huisarts: 2.5 km, ziekenhuis 12 km.

Onze redactie sluit zich volledig aan bij het antwoord van Frank Wouters uit Weelde:

“Laat ik me maar onmiddellijk zelf aan de schandpaal nagelen: Ik woon in Weelde in de Kempen en mijn huis heeft een Mobiscore van 4,5/10. Gebuisd dus. Overal wordt getoeterd dat de Mobiscore alleen maar een indicatie is. Fiscale of financiële gevolgen hangen er voorlopig nog niet aan vast, zo staat letterlijk in de nieuwsartikelen te lezen. Voorlopig … nog niet…. ” Lees het antwoord op het manipulatief stukje mening dat ons allemaal naar de steden moet doen verhuizen of voor onze rijkeluisleventje in de rand en op het platteland wil doen extra betalen.

En dan is er nog dit: de #mobiscore kaart van Vlaanderen vergelijken met de luchtkaart (nr. 2) laat zien waar het schoentje knelt. Het is ongezond om overal dichtbij te wonen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst