“Mensen kunnen niet geparkeerd worden”

Afbeeldingsresultaat voor Hassan AbouyoubAlleszins niet in Noord Afrika.  Meent de Marokkaanse ambassadeur in Rome, Hassan Abouyoub, over de EUropese oplossing – opvangcentra aan de zuiderse kant van de Mid. Zee voor asielzoekers die teruggestuurd worden nadat ze op zee opgevist worden tijdens hun overtocht naar EUropa.

“Cultureel onaanvaardbaar.”  “Men kan geen mensen ergens parkeren.  Ik wil geen lessen geven aan EUropa maar de veiligheidsmaatregelen (i.v.m.de ‘vluchtelingen’tsunami) zijn noch passend, noch effectief.”

Abouyoub is voor een collectieve aanpak en zou graag ontwikkelingshulp ter plaatse zien om het probleem bij de wortels aan te pakken.
“Geen enkel land kan dit alleen oplossen.  Het vereist een collectieve solidariteit en gedeelde verantwoordelijkheid.”

Hij stelde dat de Marokko, oorspronkelijk een oorsprongs- en transitland, nu een migratieland geworden is.

Met andere woorden: Jullie mogen hen houden.  Laat ze jullie maar cultureel verrijken.  Maar als jullie wat geld willen storten naar de Prachtlanden, dat is dat meer dan welkom. Opdat hun leiders nog een paleis kunnen bouwen, een extra vrouw kunnen kopen, en hun autovloot kunnen uitbreiden.  Om de democratie, de economie, het onderwijs, de sociale cohesie, het recht op een menswaardig leven… te steunen.

Ansa

5 gedachten over ““Mensen kunnen niet geparkeerd worden”

 1. Probleem poepsimpel op te lossen:
  a)- vooral nooit luisteren naar een islamiet.
  b)- boten laten patrouilleren halverwege de zee en zodra een boot komende van Afrikaanse kust opvangen en terugsturen naar Afrikaans grondgebied.
  Geeft een win-win situatie;
  a)- wij minder ellende
  b)- geen doden
  c)- islamieten wordt duidelijk gemaakt dat hun gezeik ons geen flikker interesseert.

 2. Zijn naam heeft wel een diepere betekenis ANSA
  Allemaal.. Niet ..Sociaal.. Aanvaarbaar
  Geld sturen voor het vullen van onze zakken is uiteraard welkom en….hoe meer hoe liever. Onze avonturiers ,tafelschuimers , verkrachters ,krapuul , die moogt ge houden….veel plezier ermee !

  • ??? Hassan Abouyoub is de Marokkaanse ambassadeur. Ansa is een Italiaans nieuwsplatform zoals blijkt uit het bruggetje onderaan.

Reacties zijn gesloten.