Men zegge het voort

Aankondiging FreddyOns land is totaal verknoeid door de beroepspolitiek !

Dag na dag erger ik me meer en meer wanneer ik moet vaststellen hoe oneerlijk het beleid van ons land is geworden.

Vandaag kan men in de kranten lezen hoe men nog snel enkele gewezen kabinetschefs van de Ministers Bourgeois en Crevits tot topfuncties heeft benoemd. Over de hoofden van jarenlange trouwe medewerkers worden plots personen “van buiten ” benoemd tot de best betaalde wedden en dit zonder dat ze enige ondervinding hebben voor de betrokken functie. Men zou voor minder revolutionair worden en de overheid beginnen te haten.

Vandaag lezen we ook toevallig enkele cijfers in verband met de verkiezingen van vorige week. Ook hier zou men uit zijn vel springen van razernij als men kan vaststellen hoe vorige beroepspolitiekers de zaken hebben vervalst.

De basis van de democratie is dat men akkoord gaat dat de stem van iedere stemgerechtigde burger dezelfde waarde heeft. Maar niets is minder waar.

Zo heeft N-VA met 1.572.969 kiezers  34 zetels in ons parlement in de wacht gesleept maar het Vlaams Belang krijgt er slechts 3 met 239.092 op haar partij uitgebrachte stemmen. Met andere woorden had N-VA  39.200 stemmen nodig voor één zetel en het Vlaams Belang ………79.700. Dit is het gevolg van de oneigenlijke verdeling die vroeger door de “sterksten” werden georganiseerd om het de “kleintjes” steeds maar moeilijker te maken om mee aan de feestdis te mogen aanzitten. Deze schande is nog groter als men kijkt hoe de Franstaligen het laken steeds maar naar zich hebben toegetrokken.

Zo kan men nu lezen dat GROEN 5 zetels heeft behaald en het Franstalige broertje ECOLO  6 zetels maar……….de Groentjes hebben TWEEMAAL meer kiezers kunnen overtuigen dan de Waalse vrienden en kregen 342.585 stemmen achter hun naam tegen slechts 160.629 voor de ecolootjes!!!!! Dus de Vlaamse groenen hebben 68.517 stemmen nodig voor één zetel en de Waalse tuinders slechts 26.700. Dit is allemaal een pure schande en puur kiezersbedrog. Komt daarbij dan nog dat binnen eenzelfde  partij iemand met een zetel kan gaan lopen alhoewel de kiezer veel meer voorkeurstemmen gaf aan een andere kandidaat enz.enz.

Het is dus te begrijpen dat vele landgenoten meer en meer beginnen te walgen van de politiek.

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

2 gedachten over “Men zegge het voort

  1. Raymond,
    In hoeverre zijn de cijfers in de “staatsgazetten” te vertrouwen? Ze kunnen ook maar afdrukken wat hen “aangeboden” wordt.

Reacties zijn gesloten.