Men zegge het voort

Aankondiging FreddyVersprak Minister Steven Vanackere zich van één woord?

We vernamen het plotse ontslag van Steven Vanackere als Minister van Financien.

Tijdens een door hem bijeengeroepen persbijeenkomst verklaarde hij dat en we citeren “zodra het stof in dit dossier zal gaan liggen zijn zal U tot de vaststelling kunnen komen dat ik geen fouten heb begaan”.

Waarschijnlijk was het de bedoeling te verklaren “zodra het stof in dit dossier zal gaan liggen zijn zal U tot de vaststelling kunnen komen dat ik veel fouten heb begaan”!

Het verspreken tussen “veel” en “geen” is begrijpelijk voor een man die het de laatste tijd vreselijk druk heeft gehad. Wij kunnen moeilijk geloven dat een beroepspolitieker die zijn hele leven met al zijn lichaamsdelen, en voornamelijk met zijn handen; voeten en ellenbogen heeft gezwoegd om steeds belangrijkere mandaten te bekomen nu plots aan de top van de roem een ministerschap zou laten vallen omdat hij geen enkele fout heeft gemaakt !  Op dit ogenblik heeft niemand een klare kijk op dit dossier omdat er inderdaad nog vele stofwolken rondzweven. Maar vroeg of laat zal het stof gaan liggen en zal de waarheid bovenkomen.

Het is mogelijk dat men Steven tegen die tijd reeds vergeten is en hem niet harder zal willen straffen en de zaak, zoals dikwijls in de politieke wereld met de mantel der liefde zal bedekken.  Persoonlijk menen we echter dat in de toekomst wel zal blijken dat men aan de top van de tjevenindustrie nooit vies is geweest van wat gesjoemel.  Laten we dus rustig afwachten; niet vooruit lopen op het onderzoek maar zeker de zaak niet vergeten.  Zal dus vervolgd worden.

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

3 gedachten over “Men zegge het voort

 1. als je als beroepszwendelaar je eigen leugens niet meer kunt rechtpraten zoals vankackere kan je beter opkrassen.ben benieuwd hoeveel dit zelf gegeven ontslag de belastingsbetaler nog gaat kosten.mvg.

  • CD&V is nu van Peeters?

   Allee, de tjeven hebben een cordon opgebouwd rond hun eigen partijgenoot, terwijl de leiding van dit cordon evenmin als S.Vanackere op de kieslijst stond, destijds!! Waarom moeten wij nog gaan stemmen? Hun partij trachten ze met álle middelen te versterken en ze zullen NOOIT een samenwerking overwegen om samen met bv. ( het VB sluiten ze bij voorbaat al uit!!) de NV-A de ploeg te trekken! Ofwel hebben ze achter de schermen een deal gesloten met Vanackere, ofwel – mocht Peeters stappen zet richting federale – zal Steven V. wel vlug weer aan de bak komen! Nu heeft hij een pauze om aan het vaarwater vol krokodillen te ontsnappen! Vandaar dat hij er eigenlijk goedgemutst en opgelucht uit zag toen hij zijn ontslag aankondigde, absoluut geen gebroken man…!!

 2. We zullen moeten oppassen, er zitten zogezegd échte Vlamingen onder ons, maar ze zijn niet oprecht: luizen in de pels!!

Reacties zijn gesloten.