Men zegge het voort

Aankondiging FreddyOverheidsbeleid is meer en meer een klucht aan het worden !

Er gaat bijna geen week meer voorbij of een of andere beroepspolitieker vestigt de aandacht op het feit dat er méér geld nodig is om de steeds groter wordende putten te vullen. Door het steeds maar stemmen van méér en domme wetten heeft men zich in een situatie gewrongen die bijna niet meer op te lossen is.

Enkele weken geleden voorspelde onze minister van Financien, Steven Vanackere, dat er opnieuw zou moeten gezocht worden naar 1 miljard EURO om de doelstellingen van het budget te kunnen halen. Zijn woorden zijn nog niet koud of deze zelfde minister verklaart op “de Zevende Dag” dat nu zou blijken dat het wel eens 2 miljard of iets meer zou kunnen zijn waarna men zal gaan moeten zoeken.

Een verschil dus van waarschijnlijk méér dan I miljard Euro of 40.000.000.000 Belgische frankskens op nog geen maand tijd !! Kan men die lui nu nog ernstig nemen? De financiele tekorten op allerlei gebied nemen razendsnel toe en dit zelfs wanneer men moet vaststellen dat de overheid haar aangegane schulden steeds trager en soms véél te laat betaalt. Zo worden aannemers door de BTW-administratie zware boeten aangesmeerd als ze hun BTW niet tijdig betalen terwijl op hetzelfde ogenblik een andere overheidsadministratie haar fakturen niet betaalt waardoor de overheid zelf aan de basis van het geschapen probleem ligt.

Het is onze mening dat er nog maar één oplossing mogelijk is en dat is de staatsuitgaven onmiddellijk en voor belangrijke bedragen te beperken.

Zou het b.v. niet normaal zijn dat gelet op onze eigen benarde situatie we alle hulp aan het buitenland gedurende één jaar om te beginnen zouden stoppen om één voorbeeld te noemen? Is het niet mogelijk om aan alle personen die voor de overheid werken te vertellen dat ze niet zoveel meer over solidariteit moeten spreken maar zelf eens solidair moeten zijn met de bevolking die hun reeds jaren heeft betaald. Wat zou er verkeerd aan zijn om te beslissen dat gedurende het jaar 2013 niemand, maar dan ook niemand die door de overheid wordt betaald, méér mag verdienen dan 150.000 euro of 6 miljoen frankskens per jaar? Ik lees vandaag dat iemand zoals J.L.Dehaene gedurende de laatste jaren enkele tientallen miljoenen per jaar heeft “verdiend !!” door het uitoefenen van allerlei mandaten waaronder alleen al miljoenen als grote baas van een bedrijf zoals DEXIA dat aan ons land fortuinen heeft gekost wegens wanbeheer.

Heel die huichelarij waarbij beroepspolitiekers via allerlei mandaten; zitpenningen; aandelenopties enz. ongeziene sommen kunnen in de wacht slepen en blijven slepen is een pure schande wanneer men weet dat er honderdduizenden landgenoten geen 1000 Euro per maand aan inkomen hebben. Men moet de moed hebben om zeer dringend een hele reeks stallen uit te mesten en allerlei onnuttige of onverantwoorde uitgaven te stoppen.

Het is niet zozeer de crisis waarover men het steeds heeft dat ons land naar de afgrond aan het brengen is maar wel allerlei vormen van huichelarij van onze beroepspolitiekers.

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

1 gedachte op “Men zegge het voort

 1. enkele blijvende besparingen.
  waarom hebben wij in de eu een CD nodig?
  in frankrijk allen al 1 ambassade{la cage aux folles pour mr.di poeppo}en drie consulaten waarvan het laatste enkel tot stand is gekomen om enkele MR protégés te behagen.
  schaf de provincies met al die delegues en raden af.
  schaf de senaat definitief af,kost nog steeds een fortuin zonder return.
  vakbonden en ziekenkassen rechtspersoon maken als ze het niet zijn,volledig doorlichten,ook buitenlandse rekeningen en patrimonium en deze instellingen terugbrengen tot hun absolute kerntaken welke ongetwijfeld nuttig zijn.
  werkloosheidsuitkeringen door de staat laten uitbetalen.
  alle gevangenis en gerechtskosten gemaakt voor niet eu’ers direkt afhouden van ontwikkelingshulp,evenals dingen zoals de gedapo.
  de bende van laken vervangen door een president op oostenrijks systeem,dat ongeveer neerkomt op de kosten van een gouverneur.
  en zo kan ik nog wel even doorgaan
  mvg

Reacties zijn gesloten.