Men zegge het voort

Aankondiging FreddyHeeft de werkgelegenheid geen belang meer?

Wij hebben moeite om onze media nog te begrijpen. Dag na dag wordt veel aandacht geschonken aan allerlei zaken zoals het fameuze inschrijvingsrecht van 250 euro voor vreemdelingen in Antwerpen, de niet benoeming van 3 burgemeesters in het Brusselse en bijzonder veel aandacht voor processen en moordzaken. Waarom een laffe moordenaar zoals Kim De Gelder nu dag na dag de voorpagina’s haalt blijft ons een raadsel. Welke normale mens heeft er nu behoefte om in detail te moeten lezen hoelang de doodstrijd van een van zijn slachtoffers heeft geduurd of wat haar laatste woorden waren? Zijn dat nu werkelijk de belangrijkste onderwerpen die men in een normale pers wenst behandeld te zien?

Onze mening is dat men steeds meer en meer aandacht zou moeten besteden aan de vreselijke slechte tijden die op ons afkomen. Iedere normale mens moet toch begrijpen dat het nu dagelijks verdwijnen van honderden arbeidsplaatsen in ons land ons dag na dag dichter bij een grote ramp aan het brengen zijn. Er gaat nu werkelijk geen dag meer voorbij of op verschillende plaatsen sneuvelen honderden arbeidsplaatsen. Soms gaat het zelfs over een paar duizend arbeidsplaatsen op één dag zoals gisteren en waarbij er alleen bij Caterpillar in Gosselies 1400 verdwijnen.  Beroepspolitiekers en vakbonden zijn “verbijsterd” en beseffen niet dat ze meestal zelf aan de basis liggen van al die problemen. Enkele weken geleden schreven we dat we niet konden begrijpen welke fratsen de vakbonden in ons land in het algemeen en dan bij Ford Genk in het bijzonder mogen uitspoken. Van de ene chantage naar de andere en dit met het medeweten van onze overheden en justitie. Deze laatste heeft meer aandacht voor het uitvechten van interne gevechten tussen magistraten dan het laten toepassen van onze wetten.   Maar vandaag lezen we dat de directie van Ford er stilaan de buik van vol heeft en er aan denkt vroegtijdig de boel te gaan sluiten. Inderdaad heeft dit bedrijf de laatste weken zware klappen gekregen op gebied van aantal verkochte wagens door het snel verlies aan vertrouwen onder de klanten omdat die geen enkele zekerheid van levering meer hebben. Het reeds maanden geleden in beslag nemen door de vakbonden van duizenden afgewerkte wagens begint nu uitwerking te krijgen. Wat een mooie verwezenlijking toch van de vakbonden die er nu zelf voor gezorgd hebben dat duizenden arbeiders waarschijnlijk veel vroeger dan was gepland hun job gaan verliezen!

We hebben de indruk dat gelet op allerlei acties van de vakbonden gedurende de laatste maanden er een geheime agenda moet bestaan en dit met de bedoeling ons land zo snel als enigszins mogelijk is economisch te vernietigen. Met grote ogen blijven we kijken naar al die voor ons totaal onbegrijpelijke beslissingen die alleen maar méér jobs vernietigen.  Het is hoog tijd aan het worden dat onze media het geweer van schouder gaan veranderen en in plaats van walgelijke verhalen over een laffe moordenaar zoals Kim De Gelder eens alle aandacht gaan besteden aan de ramp op gebied van jobverlies die zich in ons land, en steeds sneller en sneller, aan het voltrekken is. Objectieve bijdragen over de werkelijke oorzaken van deze ramp en de mogelijke oplossingen om nog te redden wat gered kan worden zouden zeker welkom zijn en zullen door de lezers zeker véél meer op prijs worden gesteld.

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

2 gedachten over “Men zegge het voort

  1. Telkens ik nog maar de naam De gelder hoor vallen, sap ik al weg. Men maakt er in de media een walgelijke show van. Het toont vooral het zedelijk verval van de media aan.

  2. Toch is er een lichtpuntje in heel die Belgische soap . De pensioenredders blijven binnenstromen.

Reacties zijn gesloten.