3 gedachten over “Maunsell-forten in Sealand

 1. Daar moeten de duitsers nogal mee gelachen hebben, ze hadden immers bijna alleen duikboten…

  • Nochtans hebben die “forten” toch aanzienlijke schade aangericht bij de Duitsers, beste Frans, door het kapotschieten van 31v1’s éér zij verdere vernieling konden brengen aan land.
   Dan nog 22 BEWEZEN “geclaimde” vliegtuigen…vermits de meeste vliegers betrokken waren in luchtgevechten met Spitfires en Hurricanes en de Royal Air Force eveneens dezelfde vernietiging opeisten (hùn eis klopte NIET vemits bewezen werd dat die Luftwaffe-toestellen afgeschoten werden door Bofor(s)?-kanonnen (die NIET aan boord waren van Engelse vliegtuigen) .
   De Kriegsmarine verloor zelfs een Schnellboot {bij ons eerder bekend onder de naam; “E-boat” (enemyboat)}.
   Tegenwoordig leven nog steeds een paar personen op zo’n
   gebouw (The Roughs Tower) dat… buiten de Engelse territoriale wateren ligt. Een groepje financiers hebben er de “onafhankelijkheid” uitgeroepen…Belachelijk ??? NEE HOOR, zij hebben wél territoriale VISRECHTEN ! (die zéér lonend zijn)

   • Ik had alleen de video bekeken, en daarin is geen sprake van wapenfeiten. Als hun hoofdopdracht was het afschieten van vliegers en V2s, vraag ik mij af waarom ze perse zo kwetsbaar (en duur) op het water moesten staan. Geen wonder dat de ‘wereldmacht’ Great Britain het niet kon halen tegen één land, als je zulke domme ideeën hebt.

Reacties zijn gesloten.