Leugenpers

Dries Van Langehove plaatste onderstaande rechtzetting op zijn facebookprofiel, waarbij hij verzoekt dit te willen delen. De waarheid heeft tenslotte ook haar rechten.

Dries en Conner, fils-à-papa en afwasser?

De manier waarop Conner wordt neergezet (“afwasser”) vergelijken met de manier waarop ik door de media werd neergezet (“fils-à-papa”), levert een ongelofelijk stuitend voorbeeld van leugens en framing door de media op. Ik ben zoon van een kok en een secretaresse, mijn beide ouders hebben niet verder gestudeerd. Ik ben dus, wat men noemt “van gewone komaf”. Ik deelde een kleine slaapkamer met mijn broer en als ik een extraatje wou, dan moest ik daar zelf voor werken.

Ik werkte me naast mijn studies rechten en loodgieter uit de naad in de horeca, in de bouw, deed nachtwerk en richtte van zodra ik genoeg centen had gespaard mijn eigen zaak op. Ik kom uit een warme thuis en mijn ouders hebben me gesteund in alles wat ik doe, net zoals ze dat bij mijn broer en zus hebben gedaan. Maar alles wat ik heb bereikt, heb ik op eigen kracht gedaan. Mijn ouders zijn geen ondernemers of politici, en geld om hun kinderen een voorsprong te geven, was er ook niet.

Toch vonden de media het nodig om me na Pano continu af te schilderen als een “fils-à-papa”. Een totale leugen, met als enige doel om de mensen te doen geloven dat ik de grote dingen die ik op mijn jonge leeftijd al had bereikt, niet op eigen kracht zou hebben bereikt. Op een bepaald moment schreef er een krant zelfs dat ik “in een villa aan de bosrand met zwembad” zou wonen. Een totaal uit de lucht gegrepen leugen, maar al die leugens moesten ervoor zorgen dat de mensen die respect hadden voor mij als self-made-man, me zouden gaan zien als “fils-à-papa”.

Ooit, als ik er de middelen en tijd voor heb, zal ik al die journalisten en kranten aanklagen die zo over mij hebben gelogen, die mijn verwezenlijkingen zo onterecht hebben afgedaan als iets dat mij in de schoot zou zijn geworpen.

Nu, ik heb sinds die rotte periode al bewezen wie ik ben en waar ik voor sta, dus ik maak me niet al te druk meer in die framing van de leugenpers, maar vandaag viel mijn mond toch open toen ik de titel van een groot artikel in Het Laatste Nieuws las. “Van afwasser naar partijvoorzitter”,* schreven ze over Conner Rousseau.

Ik koester geen persoonlijke wrok tegenover Conner Rousseau, en ben zelfs onder de indruk van de imposante marketing-operatie waarmee hij er in slaagt een partij die doordrongen is van de corruptie en gefaald socialisme in de perceptie neer te zetten als een ‘nieuw’ project, zij het dat deze marketing-operatie tot nu toe enkel nog maar een heel klein, naïef deel van de bevolking heeft kunnen bedotten. Maar wat me wél voor de borst stoot, is het feit dat iemand wiens vader directeur is en wiens moeder professor/burgemeester/parlementslid is, dat die door diezelfde kranten die mij totaal onterecht “fils-à-papa” noemden, nu wordt omschreven als een “afwasser” die partijvoorzitter is geworden, omdat hij eens als studentenjob heeft afgewassen.

Cartoon beluga walvis geïsoleerd | Premium Vector

Ik stoor me aan de stuitende hypocrisie van die kranten, maar ik stoor me ook aan het feit dat Rousseau op die manier de moeilijke strijd die mensen uit échte kansarmoede vaak moeten leveren om hogerop te geraken, échte sociale mobiliteit dus, afdoet als iets makkelijks. Dit is een slag in het gezicht voor mensen die écht hebben moeten knokken om uit de kansarmoede te geraken.

En laat mij enkel nog het volgende verduidelijken: Hoewel het op mij persoonlijk niet van toepassing was, is er niets, echt absoluut niets mis met een voorsprong krijgen van je ouders. Ik vind het doodnormaal dat wie hard gewerkt heeft, veel centen verdiend heeft en dus ook veel belastingen heeft betaald, dat die mensen hun kinderen een duwtje in de rug willen en kunnen geven. Als bijvoorbeeld een bakker 7/7 keihard werkt, vind ik het maar normaal dat hij voor zijn studerende kind een iets ruimer studentenkot kan huren. Als ouder is een mooiere toekomst voor je kinderen de belangrijkste drijfveer om dag in dag uit te gaan werken, dus is er niets mis met een duwtje in de rug te geven aan je kind. Voila, dat moest ik toch even rechtzetten.

Voel je vrij om dit bericht te delen als je tot hier bent geraakt, samen zetten we de liegende media buitenspel.”

*De bijgevoegde reclame voor het boek dat de “wonderboy” (zelf?) geschreven heeft is mooi meegenomen…

Eén gedachte over “Leugenpers

  1. Beste Dries, ik heb al lang geleden afscheid genomen van die kotsmisselijke linkse media, bedankt voor dit verhelderend artikel.
    Ik sta al jaren met beide voeten op de Vlaamse grond vandaar mijn grote interesse en sympathie voor Het Vlaams Belang.

Reacties zijn gesloten.