Kuru

Kannibalisme verspreidt zich in Syrië onder ‘rebellen’

Het was groot nieuws, afgelopen zomer, de Syrische ‘rebel’ Abbu Sakkar, die het hart, anderen zeiden een deel van de long, opat van een gedode tegenstander. (Wij berichtten al hierover, hierbij nog wat beeldmateriaal)

Kannibalisme. Was de burgeroorlog al in zo’n  stadium van beestachtigheid gekomen? Nu raakt via Arabische nieuwskanalen het bericht verspreid dat onder de Soennitische strijders in Allepo gevallen van de dodelijke ziekte Kuru geconstateerd worden. Kuru krijg je uitsluitend door kannibalisme. Het komt voor onder Papoea’s, en is het gevolg van het eten van menselijke hersenen.

In Syrië zouden nu al 8 tot 20 gevallen van Kuru gesignaleerd te zijn. Twee mannen met Kuru kwamen terecht in een ziekenhuis in Turkije. Een is er al gestorven.

Wanneer de gewoonte van het eten van de tegenstanders zich verder verspreid heeft sinds het veelbekeken youtube filmpje, dan is dat een nieuw bewijs met wat voor mensen we hier te maken hebben, deze zogenaamde rebellen van het zogeheten Vrij Syrische Leger waarachter het Westen zich geschaard heeft.

Het in het openbaar executeren van de gevangen vijanden is één ding. Bij het opeten van de vijand is de grens richting de onmenselijkheid weer een stukje verder verschoven. Dit zijn geen mensen. Dit zijn beesten.

Joost Niemöller