Kunnen moslims geen tijd lezen?

De Centrum Moskee in Deventer mag voortaan elke dag tussen 12.00 en 14.00 uur maximaal 3 minuten lang de azan laten horen. Dat heeft de gemeente vrijdag bekendgemaakt. De azan is de islamitische oproep tot gebed.

De gebedsoproep was tot nu toe nergens in Nederland dagelijks te horen, aldus het Contactorgaan Moslim & Overheid (CMO). ‘Ik juich het toe. Het is mooi voor moslims om de azan te horen’, aldus Yassin Elforkani van het CMO. De PVV is hiertegen fel gekant. Geert Wilders vraagt het kabinet dit zo snel mogelijk te verbieden.

Wilders typeert het nieuwe fenomeen als een ‘imperialistische moskee-oproep, tekenend voor de islamisering van ons land’. Ook wil hij van de ministers Plasterk en Asscher weten of ze zijn visie delen dat dit schadelijk is voor de integratie. ‘En zo niet, waarom niet?’, vragen Wilders en fractiegenoot Joram van Klaveren. Ze vinden moskeeën en azan niet thuishoren in Nederland. De PVV gaat ervan uit dat ook moslims gewoon klok kunnen kijken. ‘Denkt u ook niet dat de oproep tot islamitisch gebed totaal overbodig is omdat er in Nederland gewoon klokken hangen en verondersteld mag worden dat ook moslims kunnen klokkijken’, wil Wilders van het kabinet weten.

Golfbrekers wil ervoor pleiten dat bij het inburgeringsproject niet alleen fietsen maar ook de tijd lezen opgenomen wordt.  Het verklaart meteen de attitude op de werkvloer van de cultuurverrijkers.

Floriaan Terbeke

Bron: diverse Nederlandse media

3 gedachten over “Kunnen moslims geen tijd lezen?

  1. @ Florent,
    Moslims en wetten ? Is Wilders naïef ?
    Wat een illusie.
    (Alhoewel ik hem kan begrijpen , het zijn immers ( meestal) arabische cijfers.)

  2. Daar heb ik nu echt geen probleem mee als een imam luidop vanop zijn torentje de zaagtonen van de azan begint de bleten . Wilders zou dat kunnen koppelen aan een voorwaarde ! Als die zagevent begint met zijn klaagtonen laat dan al de kerkklokken van de concurentie luiden.

  3. De gebedsoproep is totaal ongepast. Het is een manifestatie van de geldingsdrang van moslims die zich alsmaar sterker gaan voelen als ze hun zin krijgen. Trouwens, alle kleine moslimpjes leren op school toch kloklezen?

Reacties zijn gesloten.