N-VA gaat overstag

N-VA-ministers in Vlaamse regering scharen zich achter opmaak van een samenwerkingsakkoord rond het inwerking treden van de “metropolitane gemeenschap”.

De Vlaamse regering heeft vrijdag tijdens de Ministerraad een akkoord bereikt om positief te reageren op de vraag van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om een samenwerkingsakkoord te sluiten dat het inwerking treden van de zgn. “metropolitane gemeenschap”/Brusselse Hoofdstedelijke Gemeenschap (BHG) moet regelen.

 

N-VA heeft altijd gefulmineerd tegen de BHG als een sluikse manier om Brussel alsnog de facto uit te breiden. Terecht overigens : daarmee zat de N-VA op de lijn van het Vlaams Belang. N-VA verklaarde eind januari nog de oorlog aan de deelname van de Vlaams-Brabantse gemeenten aan de Brusselse Hoofdstedelijke Gemeenschap (BHG) en zou – althans in die gemeenteraden waar ze in de oppositie zit – hiertegen moties indienen.

Het Vlaams Belang heeft altijd gesteld dat het tegenhouden van de Brusselse Hoofdstedelijke Gemeenschap eigenlijk eenvoudig was. Indien de Vlaamse regering geen samenwerkingsakkoord sluit, is er eenvoudig weg geen Brusselse Hoofdstedelijke Gemeenschap !

Met de beslissing van de Vlaamse regering wordt de ongeloofwaardigheid van de N-VA nogmaals pijnlijk bevestigd. Deze nieuwe “overlegstructuur” is nochtans één van de prijzen die de Vlamingen in het door de N-VA verketterde “Vlinderakkoord” moesten betalen voor de splitsing van BHV. Tegelijkertijd stoort de N-VA-minister van Binnenlands Bestuur en De Rand zich blijkbaar ook niet langer aan het door de “metropolitane gemeenschap” onvermijdelijke beknotten van de gemeentelijke autonomie.

Het Vlaams Belang zal woensdag a.s. in de Commissie voor Brussel en de Vlaamse Rand een resolutie ter stemming leggen waarin de Vlaamse regering wordt opgeroepen om geen samenwerkingsakkoord te onderhandelen.

Joris Van Hauthem, Fractievoorzitter

Persmededeling Vlaams Belang

 

3 gedachten over “N-VA gaat overstag

 1. Mij verwondert dat niet. De (top van) NV-A is tenslotte een uitvloeisel van VU en te lang bij CDV geslapen . We herinneren ons nog alsof het gisteren was, waarom Karel Dillen deze partij liet voor wat ze was. Niet voor niets werd Schiltz door het regime met alle lof overladen en bestempeld als een wijs staatsman. En dat zal Bart De Wever , als dit land overleeft, ook te beurt vallen. Wat moet er nog meer gebeuren om de naieve VB’ers die in BDW geloofden, terug naar de schaapstal te doen terugkeren ? Wel Karim Van Overmeire ? Deelt u nog het gedachtegoed van uw nieuwe partij ? De franscillons rukken nu langzaam maar zeker op naar Alost ! Dank u mijnheer De Wever .

 2. Vlaamse Regering met Nv-A zwicht voor francofonie in Rode

  Het Vlaams Belang is bijzonder verontwaardigd over de uiterst laffe houding van de Vlaamse regering en van N-VA-minister Muyters inzake de Gordel. Terwijl zelfs Europees Raadsvoorzitter Van Rompuy aankondigt dat hij zeker in Sint-Genesius-Rode wil starten, trekt de Vlaamse regering haar staart in en verschuift ze het vertrekpunt van de Gordel braafjes van Rode naar Alsemberg. Dit komt neer op een regelrechte vlucht. Muyters voert hiermee op een slaafse wijze, pink op de naad van de broek, uit wat de Fransdolle burgemeester van Rode gisterenavond geëist had, namelijk dat de Gordel zou georganiseerd worden in Beersel.

  De Vlaamse regering geeft hiermee niet alleen toe aan francofone haatpredikers, veel erger is dat ze hiermee laat uitschijnen dat ze over haar eigen grondgebied niets te zeggen heeft. De boodschap naar de bestierders van de faciliteitengemeenten is duidelijk en ondubbelzinnig: doe uw goesting, kuis de Vlamingen gerust buiten, de Vlaamse regering zal de andere kant opkijken. Het gaat om het zoveelste signaal dat de Vlaamse overheid de inwoners van de Zes laat vallen en helemaal overlaat aan de francofone arrogantie.

  Het Vlaams Belang blijft van mening dat het onbehoorlijk bestuur van de Rodense meerderheid perfect gesanctioneerd had kunnen worden met het zenden van een regeringscommissaris. Als minister van Binnenlandse Aangelegenheden kan Bourgeois in zo’n situatie onmiskenbaar met zulke ordemaatregel tussenkomen.

  En zelfs indien daarover juridische haarkloverij zou ontstaan, dan nog was er het vaste voornemen van de N-VA om ‘buiten de lijnen te kleuren’ (De Wever, 8 juni 2009). Vandaag gebeurt precies het tegenovergestelde: de Vlaamse regering heeft meer dan ooit voordien schrik van haar eigen schaduw.

  Bruno Valkeniers & Joris van Hauthem

 3. Tot de Vlaamse nationalisten samengaan zal er altijd wel een weg zijn om het spelletje ‘Vlamingen wegpesten’ verder te laten gaan.
  Het word tijd dat de systeem-kranten melding én de vertaling maken van de opruiende taal die in de Francofone kranten en tijdschriften verschijnt. Dat de Vlaamse partijen de bende aan de overkant de wacht aanzeggen en blokkeren.
  Wanneer zelfs een imbecile coureur in een Vlaming hatend rioolblad als ‘HUMO’ een forum krijgt om de Vlaamse leeuwenvlag te verwensen en een oproep doet om ze van elk parcours te houden, dan weet je het wel wat er in de dikkoppen van het zuiden rondkruipt.
  De zogenaamde democratische partijen nemen er immers deel aan. Zonder hun medewerking was de catastrofe, zoals ze zich nu aanbiedt, niet mogelijk. En dan bedoel ik niet alleen de gordel.
  CVP , PS en Open-VLD zijn immers schatplichtig aan hun evenknie van over de schreve. De eerste twee via hun zuilen-systeem en de derde omdat er anders geen vetpot voor hun tronie zou staan.
  Hoe was het ook weer : ” Nooit stappen wij in een regering die…” ; ” Met de dood in het hart …” ; ” Men moet bereid zijn tot compromissen ten bate …”
  Er zijn tientallen boutades uit politieke mond die hun collaboratie moeten verschonen en aannemelijk te maken.
  Dat zal nooit veranderen, tenzij : zie hier boven.
  Ik vraag mij af waarvan en vanwaar komt toch zo’n lelijk woord ‘Tjeven’.
  ” – Dat moet je verdienen, elke dag.-“

Reacties zijn gesloten.