Krijgt hij binnenkort een standbeeld in Parijs?

“Salah weigerde zichzelf op te blazen om levens te sparen”

Salah Abdeslam zou hebben geweigerd zichzelf op te blazen bij de aanslagen van 13 november in Parijs. Dit deed hij om levens te sparen, zegt zijn broer Mohamed Abdeslam gisteren in een gesprek met de Franse zender BFMTV.

“Als ik had gewild, waren er meer slachtoffers geweest. Gelukkig ben ik niet doorgegaan tot het einde”, zou Salah Abdeslam aan zijn broer gezegd hebben, toen die hem opzocht in de gevangenis van Brugge.  Lees verder…

Zou hij het getuigenis van goede trouw van de importsecretaris gelezen hebben?

 

 

 

12 gedachten over “Krijgt hij binnenkort een standbeeld in Parijs?

 1. Mogelijk een foutje in de vertaling vanuit het Frans, hierbij de juiste tekst.
  “Salah Abdeslam zou hebben geweigerd zichzelf op te blazen bij de aanslagen van 13 november in Parijs. Dit deed hij om ZIJN leven te sparen, zegt zijn broer Mohamed Abdeslam gisteren in een gesprek met de Franse zender BFMTV”.
  Rekening houdend met zijn later onderduik spelletje lijkt bovenstaande realistischer.

 2. Die Abdesslambam kan fluiten achter zijn 73 maagden . Niemand zou bezwaar hebben als hij zich had opgeblazen , integendeel , maar dan op een plek waar hij niemand kan kwetsen of doden .

  • 72 maagden, 72, Rene, en dan zijn het nog druiven. En, of het nu 72 of 73 zijn, druiven of maagden zijn, het is compleet achterlijk.

 3. Het voornaamste probleem met Abdeslam is niet de aanslag in Parijs.. maar wel wie hij allemaal heeft “gedepanneerd” op het Fontainas plein in Brussel en in bepaalde privé clubs!!! En wie er allemaal werd of nog wordt gechanteerd met deze “dépannages”, en vooral “door wie??”.
  Er zal dus moeten een “oplossing” gevonden worden. Gezien hij in de gevangenis zit, zijn de mogelijkheden dan ook beperkt. Hij kan er moeilijk verdrinken , zoals sommige anderen. Ontsnappen is ook geen goede optie.(zie Dutroux) Het zal dan eerder gaan in de richting van een zelfmoord (eventueel door verhanging zoals Haemers).
  Diegenen die chanteren zullen nooit het risico nemen om Abdeslam naar Assisen te laten gaan. Stel U voor dat hij vertelt wie hem gerekruteerd heeft!!!!
  De bloedige komedie duurt dus voort.

  • @ Lovenaar,

   zijn er aanwijzingen dat Abdeslam, schandjongens leverde aan de clubs op het Fontainas plein?

 4. De minimale straf voor die marokkaan moet zijn: Levenslange opsluiting op water en brood, echt halal, en zonder TV en PC in zijn cel.
  Ik kan de kop en de naam niet meer voor mijn ogen verdragen.

 5. Misschien kunnen ze er een TV-Show genre Valkuil van maken maar de Valkuil moet dan leiden tot de effectieve doodstraf, want niets anders verdient deze Laffe terrorist Salah Abdeslam die onze samenleving heeft aangevallen met vele doden tot gevolg.
  Men zou de Mensen kunnen laten meestemmen in de Liveshow per SMS, stel drie Valkuilen op 1ste met effectieve doodstraf, 2de met Levenslang min 100 jaar, 3de iemand een idee voor de 3de Valkuil?

  • Stel het eens voor aan Geens en VTM: een publiek-rechterlijke samenwerking, laten sponsoren door de nationale Loterij…

 6. Hij smeekte om zijn uitlevering naar Frankrijk en niet omdat het beter toeven is in de Franse cellen maar omdat hij daar niets zal ten laste gelegd kan worden, hij zal alles gedaan hebben onder druk van, enz…. en al wat in Brussel gebeurd is op gebied van aanzetten tot aanslagen, samenzweren en beramen tot, komt niet meer ter sprake voor hem.

Reacties zijn gesloten.