Korte metten

Korte metten

Geen gezever met mensenrechten.  Geen geleuter met internationale rechtbanken.  Vooral geen gekaapte schepen of bemanningen.  Geen chantage.  Geen losgeld.

Zo lossen Russische mariniers het probleem van de Somalische piraterij op.  Eerst schieten en dan zien ze wel verder.  Eventueel kan er eentje opgevist worden voor een ondervraging.  Maar het  hoeft niet echt.
Een gewaarschuwde piraat is een levende piraat.  Eentje die de Russische vlag niet herkent, is weldra vissenvoer.
Kijk hoe de Russische marine korte metten maakt met Somalische zeerovers. Met – naar schatting –  iets tussen de 5.000 en 10.000 30 mm kogels per minuut.  Euh,  neen, geen rubberen kogels.

 

10 gedachten over “Korte metten

 1. Oei de piraatmensenrechten worden hier duidelijk geschonden . zoiets past niet in het kader van een super beschaafd land zoals , voorlopig nog ” Belgie” genoemd . Inplaats van druk diplomatiek overleg , wat het zoal kan kosten aan losgeld ,piraatenbemanning , stookolie , het afhuren van piraatboten , het loon van de piraatbemanning en eventuele overuren . Mogelijk ook bibbergeld als onze fiere zeemacht na overleg met de regering eens mag terugschieten voor de boeg van het piratenschip , mits de voorwaarde zeker niemand te kwetsen . Tel daarbij het honoraria van de Chef -zeerover , wie werkt er nu gratis ! ,dat geeft een aardig sommetje ,zeker als ze er nog de BTW bijrekenen . Rusland heeft een andere kijk op dit probleem . Het is zeer doeltreffend en veel goedkoper .. Het is mijn overtuiging dat Verhofstadt , om zijn verontwaardiging over de aanpak van de Russen uit te drukken , een geforceerde pantomime met zijn handen opvoert en zelfs zijn tanden laat zien.

 2. Kunnen we die Russen niet huren om wat rond Lampedusa te patrouilleren, ipv het EU-‘welkomstcomité’ Frontex?

  • Zwei Seelen, ein Gedanke, Raymond, om het in de taal van Goethe uit te drukken.

 3. ‘k Had nooit gedacht dat ik het ooit ging zeggen, maar ik begin nog waardering te krijgen voor de Russen. Ze doen gewoon wat nodig is, en verder geen gezeik. Geen ellenlange vergaderingen, geen discussies, geen geleuter, gewoon effectief de koe bij de hoorns vatten en schijt aan wat al die gepatenteerde internationale zeurkousen (“wij veroordelen, etc… “) ervan zeggen. Wat een verademing!

  • Het wordt tijd dat Poetin ons spaarvarken voor koffie en koekskes eens wat aanvult.

 4. Voor de mensen die zoiets zouden willen kopen, het machinegeweer is een AK-630, kaliber 30x165mm., vuursnelheid ligt tussen de 4.000 en 10.000 schoten/minuut. De marineversie – deze van het filmpje dus – doet 5.000/min.
  Knap werk van die mannen.

   • Na deze sluikreclame vlogen ze de deur uit als warme broodjes. We weten niet zeker of er nog een nieuwe bestelling zal binnenkomen.

 5. Eindelijk gezond verstand! Zou overal moeten gebeuren waar geboefte probeert de baas te spelen.

 6. Zouden we die gasten eens niet kunnen vragen enkele onveilige wijken hier te
  komen uitzuiver waar dat onze politie toch niet meer durft binnen te gaan.

Reacties zijn gesloten.