Koosnaampjes voor Orbán in de VSA

Viktor Orbán, eerste minister van Hongarije, werd uitgenodigd op de Conservative Political Action Conference (CPAC) in Dallas, Texas, waar hem een “heroïsch welkom” te beurt viel. (New York Times). De samenkomst had als motto: “Awake – Not Woke”, een taalkundig enigma, dat pakweg een generatie geleden in Europa nauwelijks of niet bekend was, waarin duidelijk gemaakt wordt dat de Texas Conservatieven alert zijn en er niet aan denken door de knieën te gaan voor de huidige poco bewierookte regenboog-pigmentatie-waanzin.

Hij mocht de openingstoespraak houden en pleitte ervoor om “de rangen te sluiten” en bij de volgende verkiezingen de machtscitadels (Washington en EU-Brussel) terug te veroveren.

“Ik kan me al voorstellen hoe de krantenkoppen er morgen zullen uitzien: extreemrechtse Europese racist antisemiet, Trojaans paard van Poetin, houdt toespraak op conservatieve conferentie…. Maar ik wil hen geen ideeën aanpraten; ze weten zelf best hoe ze nep-nieuws moeten schrijven.”

Beter gevreesd dan geliefd, wist Machiavelli al. De poco media laten zijn naam vergezeld worden door allerlei lieflijkheden zoals:

  • CNN vond dat hij een sinistere boodschap uitsprak
  • NBC noemt hem een controversiële premier
  • MSNBC vindt hem een autoritaire leider
  • De BBC deed het op een geraffineerdere manier: “Orbán jut de Texas conservatieven op” en verwees nog een keer naar diens “nazi-toespraak”
  • The Washington Post refereert naar dezelfde toespraak waarbij Orbán durfte te stellen dat de Hongaren geen goesting hebben om een gemengd ras te worden
  • uiteraard mocht bij verschillende poco pennenikkers een sneer naar Trump niet ontbreken
  • Kwaliteitskrant DS hield het echter beschaafd
  • Ook op de webstek van de nullenzender staat een opvallend objectief verslag.

Nu nog hopen dat ook onze Vlaams-nationale partijen er lessen willen uit trekken…

Wie graag de volledige toespraak wil bekijken:

1 gedachte op “Koosnaampjes voor Orbán in de VSA

  1. Tot mijn spijt heb ik nog nooit de NVA dergelijke waarheden horen verkondigen. De alleen heerschappij is enkel te horen bij het VB maar word door de woke gemeenschap ondergesneeuwd door boze verdenkingen.

Reacties zijn gesloten.