5 gedachten over “Kom luisteren naar dat waarover men niet spreekt

 1. Dat belooft interressant te worden. Niet zo erg ver van mijn deur, ik zal er bij zijn!

  • En het volk dat volgens Wim van Rooy ‘de kanarie in de mijn is’ om al dat moslim gedoe tegen te houden, moet het wat moslims betreft toch niet eens zijn met de standpunten van Europese partijen die STOP zeggen.
   Neem nu voor de verandering AfD. Met een grote meerderheid vond het, tijdens de partijdag in Stuttgart, dat de islam niet tot Duitsland behoort, daarom willen ze een verbod op al dat gesluierd rondlopen en zijn ze tegen de bouw van minaretten en het geroep van de muezzin.

   De heer Josef Schuster, voorzitter van de joodse centraal raad in Duitsland, ziet daar een enorm gevaar in.’De AfD verlaat de grondwet en haar besluiten stellen glashelder aan de kaak -die vooral tegen de moslims gericht zijn- dat ze intolerant is en respectloos tegenover religieuze minderheden.
   Die besluiten zijn ook een aanval op het jodendom’, gaat hij verder,’ die we niet kunnen aanvaarden. De bepalingen in het partij programma zijn een al te doorzichtige poging om ook onze gemeenschap te verdelen en verhinderen een vredig met elkaar samen leven.’
   Hoe dat vredig verder naast elkaar samen leven er in werkelijkheid moet uitzien, daar heb je uitstekende voorbeelden van bij ‘de kanaries in de mijn’ in het Zionistisch land Israël.

   • Je moet je natuurlijk niet steunen op de mening van één man, hij mag dan nog voorzitter zijn van een centraal raad. Heb wat verder gegrasduind in commentaren uit dezelfde hoek.

    Hagalil begint zijn artikel met een opsomming van reacties die helemaal niet bevallen. Er zijn Duitse burgers die schrijven: ‘veel burgers hebben sedert jaren op een dergelijk AfD programma gewacht. Eindelijk. Dit kan de rondslag zijn voor een wissel in het politiek-maatschappelijk systeem.’ en ‘Dank, dat tenminste één partij de moed heeft heeft tegenover de islam te staan’ en in deze zin gaat het nog een tijdje verder.

    Maar of je nu VB, FPÖ of AfD heet, ook uit deze hoek waarmee genoemde partijen zich solidair hebben verklaard, lees je steeds hetzelfde:
    ‘Iedereen die meent dat deze partij het juiste middel is om zijn protest tegen de huidige regeringspolitiek tot uitdrukking te brengen, die kan het nu lezen en nadenken of hij met dit programma instemt.’ (je kan het programma lezen op http://www.alternativefuer.de/…/Leitantrag-Grundsatzprogramma-AfD.pdf. Persoonlijk zou ik me erin kunnen vinden.)
    ‘De laatste tijd wordt er meer en meer over gediscussieerd waarom joden het met de solidariteitsuitingen uit de rijen van het AfD tegenover Israël niet eens zijn. Wel, zij willen niet als kosher-stempel voor een racistische partij dienen is het antwoord.
    Het Schächten (ritueel slachten) moet verboden worden. Hoe kan men dist besluit anders interpreteren dan een aanval op het jodendom in Duitsland?’

    In heel het AfD programma wordt er met geen woord over de joodse minderheid in Duitsland gesproken.
    Alleen op blz 66 – 13.4 staat Schächten nicht ohne Betäubung (ritueel slachten niet zonder verdoving), gemotiveerd als volgt:
    AfD leent het pijnlijke niet verdoofd slachten van dieren af als onverenigbaar met het staatsdoel van de dierenbescherming. AfD bepleit daarentegen het door vele joden en moslims geaccepteerde slachten met vooraf een elektro verdoving, en vordert het schrappen van de uitzondering regels voor religieuze gemeenschappen volgens paragraaf 4a – Absatz 2 van het dierenbeschermingrecht .

    Dit zijn dus de letterlijke woorden die in Duitsland als een aanval op de joodse gemeenschap gelezen worden en bovendien in datzelfde land verhinderen om vredig naast elkaar te leven.

    • Anna,
     Ik heb ook kennis genomen van de reactie van de voorzitter van de centrale raad, en van al de andere met o.a. I.M. Veronika.
     Ik was vorige week immers enkele dagen in Duitsland.
     Men kan er ganse boeken over schrijven, maar het is eenvoudig te verwoorden in één zin :
     “De importateurs en samenzweerders achter de invasies keren zich tegen diegenen die in het verzet staan tegen de invasies en de verborgen agenda’s die er achter schuil gaan…!!”.
     Al de rest is gewoon “gelul….!!”.

Reacties zijn gesloten.