Knelpuntberoep?

De Europese Commissie geraakt maar niet van de grond.  Omwille wat u vermoedt, nl. dat er teveel kandidaten zijn die zich geroepen voelen, maar niet uitverkoren geraken, maar ook omdat er te weinig vrouwelijke bezemrijdsters voor één van de hoogste ambten in het EU-rijk – en de best betaalde – naar voren geschoven worden door hun resp. partijen.

Ze hebben er tot nu toe nog maar twee kunnen strikken.  Marianne Thyssen van de CD&V zit te popelen maar zij kan niet aantreden als Kris Peeters de nieuwe federale eerste minister wordt.  Kwestie van de ‘verhoudingen’ in het land b niet met de voeten te treden.  Dat de MR de helft van de federale ministerportefeuilles in de wacht kan slepen – op voorwaarde dat de regeringsvorming zonder de socialisten lukt – is van ondergeschikt belang.  Didier Reynders ziet zo’n lucratief commissiepostje ook wel zitten.

FT

 

 

 

7 gedachten over “Knelpuntberoep?

 1. Als de regeringsleiders vergaderen onder Van Rompuy zie ik ook slechts 2 vrouwen op de 29. Daar protesteert niemand tegen?

  Verlos Europa van Cecilia Malmström en Viviane Reding!

  • In het oud Germaans gebruik raadpleegde men alleen vrouwen in moeilijke zaken, omdat hun kijk op de dingen heel verschillend was dan die van de mannen. Ze vonden dat vrouwen de kortste weg naar het doel namen en het meest voor de hand liggende in het oog houden. Wat een man meestal over het hoofd ziet, juist omdat het vlak voor zijn neus ligt. Bovendien vonden ze de vrouw nuchterder dan de man, waardoor ze in de dingen niet meer zien dan er werkelijk in zit, terwijl een man, als zijn emoties oplaaien, gemakkelijk iets groter maken dan het is.
   Dus, Raymond, in moeilijke zaken toch maar het oordeel van een vrouw vragen en voor het overige, handelen zoals de oude Germanen, bij alle andere beslissingen had men hen niet nodig.

   • Ik had ook liever wat meer vrouwen in de politiek gezien, van het type Thatcher of Le Pen dan, maar als ik Cecilia of Viviane bezig hoor, denk ik: terug naar uw kookpotten dames, van daaruit kun je de maatschappij minder schade berokkenen.

 2. Hoe minder vrouwen tussen al die mannen hoe beter voor de toekomst want dan kunnen ze geen kleine parlementarie-erkes kweken . Voor homos bestaat dat gevaar niet !

Reacties zijn gesloten.