Kiest Duitsland voor het ‘Alternatief’?

De AfD (Alternative für Deutschland) gaat in de peilingen vooruit.  Komen er protestverkiezingen?

Drie weken voor de regionale verkiezingen Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz en Sachsen-Anhalt verlieren de CDU en de SPD stemmen.  De afstand tot de AfD krimpt.  In Sachsen-Anhalt zou de SPD zelfs onder het resultaat van de AfD zakken.   Lees meer bij de Frankfurter Allgemeine met video…

en bij Bild: Diese Umfrage macht alle nervös

FT

1 gedachte op “Kiest Duitsland voor het ‘Alternatief’?

  1. Ook Heiko Maas, die al zoveel heeft gedaan om de vrije mening aan banden te leggen, voelt het nat worden onder zijn voeten.
    Politiek behendig verzoekt Heiko de voorvallen in Sachsen tegen AfD uit te spelen. Pegida en AfD hebben in de verste verte niet met de brandstichtingen in asielcentra te maken maar dat zal Heiko worst wezen.
    Hij zegt vermanend:’ burgers moeten zich van Pegida en AfD ver houden. Iedereen die meeloopt moet weten wie hij ondersteunt, namelijk mensen die vluchtelingen en hun kinderen aan de grens laten neerschieten! Met de waarden van het christelijke Avondland hebben ze niets gemeen. AfD ontwikkelt zich tot een rechts radicale partij.’

    Intussen hoopt Heiko dat er naar zijn woorden geluisterd worden om in de toekomst zijn positie en inkomsten te kunnen blijven veilig stellen.

Reacties zijn gesloten.