Bedelbrief aan Prachtlanden

Bedelbrief aan Prachtlanden

De Duitse federale ministers voor binnen- (Thomas de Maizière, 62, CDU) en buitenlandse zaken (Frank-Walter Steinmeier, 60, SPD) hebben een bedelbrief aan 17 staten gestuurd met het dringende verzoek hun landgenoten terug te nemen.

“De ongekende vlucht- en migratiebeweging van de laatste maanden heeft Duitsland bijzonder getroffen…  Degenen die geen verblijfsrecht hebben, moeten bijgevolg sneller dan tot nu toe naar hun oorsprongslanden terugkeren.”

De brief werd gestuurd naar “bijzonder problematische staten”, zoals Egypte, Algerije, Marokko, Ethiopië, Benin, Burkina Faso, Ghana, Guinea, Guinée-Bissau, Mali, Niger, Nigeria, Tunesië, Bangladesh, Indië, Pakistan, Libanon.

Naast de problemen met de onwillige oorsprongslanden zijn er de moeilijkheden met vluchtelingen waarvan men de echte oorsprong niet kan vaststellen en met hen die ondergedoken zijn.

Bijgevolg worden er heel weinig ‘vluchtelingen’ gerepatrieerd.  In 2015 slechts 20.914 van de 200.000 die de Bundesrepublik dienden te verlaten.  Hoeveel nog te gaan?  Duitsland kreeg in 2015 meer dan een miljoen gelukzoekers te ‘schaffen’.

Volg bruggetje naar bedelbrief.

FT

2 gedachten over “Bedelbrief aan Prachtlanden

  1. Ik denk dat al die landen nu bepaald niet staan te springen om al dat krapuul terug binnen te pakken, hoe zou je zelf zijn ! Zover zal het echter niet komen , mensenrechten zal er wel een stokje voorsteken . In hun thuislanden bestaat er geen leefloon , gratis dit en dat , hun politie ziet niet zoveel door de vingers en kunnen soms heel worden , zeker als ge een grote smoel opzet . Ze zijn zelfs in staat om je “zeer” te doen . Reden genoeg om die arme fluchtelingen bescherming te bieden….want wij zijn “”””Beschaafd””””

Reacties zijn gesloten.