Kent u Tsjaikovsky’s Flashwals?

MarnixlogoVeertig studenten van de Academie voor Dans en Muziek van Jeruzalem, kozen voor de klassieke benadering van de flashmob toen zij flashwalsten met de beroemde Bloemenwals van de Russische componist Peter Tsjaikovski in de nieuwe Sarah Wetsman Davidson Hospitaal Toren, een segment van het Hadassah Hospitaal van Jeruzalem. Dokters, patiënten en passanten genoten met veel plezier van de onaangekondigde flashwals.

Het verrassingsconcert wil de aandacht vestigen op Good Deeds Day (Tsur Baher of Dag van de Goede Daad) die op zondag 10 maart 2013 werd gehouden. Dat is een jaarlijks weerkerend evenement dat zijn oorsprong heeft in 2007 in Israël en tegenwoordig wereldwijd wordt georganiseerd in meer dan 50 landen. Op die dag reiken vrijwilligers de hand naar de minder gefortuneerden en de meest kwetsbaren onder ons. Neem een kijkje bij http://gdd.goodnet.org/

good_deeds_day_logo

De Academie studenten genoten zozeer van dat moment op die dag dat zij besloten hebben om regelmatig concerten te plannen in het hospitaal. De Medische Organisatie van Hadassah behandelt jaarlijks meer dan een miljoen patiënten, zonder onderscheid van ras, religie of nationale herkomst.

Marnix

Bron: www.brabosh.com