Kan je je ook laten vaccineren tegen de woke-pandemie?

Woke, woker, wokest… lijkt het kledingmerk The North Face wel te willen uitdragen! Wie doet beter? Dit is één van hun wokest-citaten (vert. Ned.):

“Wandelen en buiten-activiteiten worden als een wit, mannelijk en burgerlijk domein geconcipieerd, iets dat voor vele mensen noch toegankelijk noch uitnodigend is. Dàt moet veranderen want de natuur is van niemand het eigendom.”

Alsof wandelen voorbehouden is aan blanke mannen…

Trouwens, hun woke-houding beperkt zich niet tot een uitgesproken mening over rassengelijkheid. Eind 2020 wou Innovex Downhole Solutions (olie/gas-industrie, gevestigd in Texas) 400 jassen kopen als kerstgeschenk voor het personeel. North Face weigerde de bestelling omdat de verkoop in strijd was met hun waarden en normen.

Nochtans mocht North Face van de The Colorado Oil and Gas Association een speciale prijs in ontvangst nemen, de “Extraordinary Customer Award”, als beste-klant-erkenning voor de afnames van olie en gas. Praktisch elk North Face product wordt gemaakt uit nylon, polyester en polyethyuraan… allemaal afkomstig van… olie en gas. Mogen we daar bovenop nog de vloot van privé vliegtuigen aan toevoegen, die eigendom is van de overkoepelende holding, VF Corp., waarvan North Face deel uitmaakt?

https://www.realclearmarkets.com/articles/2021/03/10/supercilious_north_face_gets_its_classic_woke_comeuppance_767402.html

Terwijl we dit schrijven, moesten we eraan denken dat we jaren geleden een artikel bij Angeltjes plaatsten over een wandelvereniging in het Lake District, die van de overheid geen steun meer kreeg voor de begeleidende gidsen omdat de wandelaars niet alleen te blank, maar ook te veel van middelbare leeftijd waren.

Het Britse platteland blijft – naar verluidt – opvallend een blank en dikwijls intimiderende plaats voor de BAME gemeenschappen. Intimiderend??? In de natuur, tussen bomen, velden… hebben wij ons nog nooit geïntimideerd gevoeld… in bv. Borgerocco daarentegen…

https://www.theguardian.com/travel/2020/dec/02/the-bame-women-making-the-british-outdoors-more-inclusive

https://www.walkhighlands.co.uk/Forum/viewtopic.php?f=1&t=94419