Japan heeft (g)een probleem!

Afbeeldingsresultaat voor japan borderEen immigratieprobleem.  Het aantal goedgekeurde asielzoekers is bijna met 100% gestegen: zegge en schrijve 11 personen mochten in 2014 op het grondgebied blijven.

Verleden jaar kregen 6 personen toelating  tot Japan,  6 van de 5000 die wilden binnengelaten worden.  Dat betekent 0.2%.  In de rest van de wereld beloopt dat cijfer tot  32%.
Ondanks kritiek van activisten en poco advocaten geeft Japan geen krimp.  Ze stellen dat het slechts uitzonderingen zijn die om politieke redenen aankloppen; de meerderheid zijn gewoon sociale toeristen en die kunnen ze best missen.

Lees ook onze vorige bijdrage van 2.11.2013 over dit thema: Kunnen we asiel aanvragen in Japan?  Het land zonder moslims.

Wie achtergrondkennis wil vergaren omtrent de situatie in Japan, kan deze studie (Engels) eens bekijken.

Japan deports asylum seekers

De Telegraaf

FT

2 gedachten over “Japan heeft (g)een probleem!

  1. Japan heeft nochtans ook een krimpende bevolking, hoe lossen die dat dan op? Duitsland’s SPD schreeuwt dat er binnen 10 jaar 6 miljoen werkenden minder zullen zijn door pensionering en het gebrek aan jeugd, maar Japan scoort nog slechter als D wat geboortes betreft, en beiden scoren zelfs slechter als China! D wilde ‘Fachkräfte’ binnenhalen met ‘green cards’ naar Canadees model, maar niemand wil in D komen wonen (ik ook niet!). Alleen moslims van over de hele wereld zijn bereid, maar dat zijn geen ‘vakmannen’ zoals de duitsers verwachten, erger nog: Allah heeft een Groter Plan.

    • Ik ken behoorlijk wat plaatsen in Duitsland waar ik heel graag zou willen wonen. Niet in grootsteden uiteraard.

Reacties zijn gesloten.