Jamais le dimanche

Als het van burgemeester Kir afhangt moeten sekswerkers op zondag de rust respecteren en mogen zij ‘s nachts geen overuren meer kloppen.  Broodroof, klinkt het bij de nieuwbakken vakbond. 

Omgekeerde wereld, als u het ons vraagt.  Een vakbond die pleit voor nacht- en zondagwerk.  Mogen wij ons aan stakingen verwachten?

Nieuwe vakbond komt op voor de rechten van Brusselse prostituees
Utsopi is de nieuwe vakbond voor prostituees in Wallonië en Brussel. Volgens de nieuwe vakbond is er nood aan meer sociale bescherming en meer veiligheid voor sekswerkers.
De organisatie werd opgericht om de stem van prostituees beter te laten horen en de prostituees meer met elkaar in contact te brengen.
Volgens Maxime Maes van Utsopi is er bovendien een “jacht op hoeren” aan de gang in gemeenten zoals Sint-Joost-ten-Node en Brussel-Stad. De vakbond verzet zich daarom onder meer tegen het nieuwe prostitutiereglement in Sint-Joost waar burgemeester Kir prostitutie vanaf maart ’s nachts en op zondag wil verbieden. Hij doet dat onder meer om de mensenhandel in de prostitutiesector tegen te gaan.
Utsopi heeft nu een open brief aan Kir geschreven en vraag om overleg. Volgens hen is dit immers de eerste stap naar een totaalverbod op prostitutie in de gemeente. (BrusselNieuws)

2 gedachten over “Jamais le dimanche

  1. Utsopi heeft het blijkbaar niet begrepen. Het dient dan ook tot niets te “lullen” over de rechten van de prostituees. Naar aloude Turkse gewoontes had het probleem eenvoudig kunnen opgelost worden met een regelmatige “gift…” in geld en natura!!
    Een Turk die de mensenhandel gaat bestrijden!! De grap van de eeuw.
    Men ziet hier een schoolvoorbeeld van de steeds groter wordende infiltratie van buitenlandse mafia praktijken in het ganse staatsbestel, dankzij de “multikul”.
    De PS mafia gaat hier uiteindelijk nog overklast worden, alhoewel deze ook al niet te onderschatten valt.

Reacties zijn gesloten.