Is “de democratische revolutie begonnen”?

Gisteravond in Pauw: Thierry Baudet.

Hij pleit voor een hernieuwing van het democratisch systeem door middel van bindende referenda.  O.a. over het handelsverdrag, de TTIP,  over de euro, over immigratie…

Karel De Gucht, trotse ex-EU-commissaris, ‘die het verdrag met Oekraïne mee onderhandelde’, mocht zijn onbescheiden mening ventileren bij de nullenzender in Terzake (vanaf 0’49”).  Eventjes werd hij fijntjes aan het hobbelige pad van Justitie herinnerd.  Hij veegde de allusie op ongerustheid i.v.m. zijn tweede proces in beroep voor vermeende belastingontduiking hooghartig van de kaart: ‘procedurefoutjes‘!  Ah, ja, komt nogal eens voor bij de belgische justitie.  Aan de kern van de zaak verandert er niets.  Hij is en blijft onschuldig!

Terzake: “Eigenlijk was het referendum een stem tegen de EU.  Hoe erg is dat?”  De Gucht antwoordt dat hij tegen referenda is waarbij ‘een minderheid zijn willeke kan opdringen’.

Terzake: “Wat nu?”

De Gucht: Technisch: een addendum aan het verdrag en de kous is af.  Politiek?  De schuld van de natiestaten die de EU niet genoeg verdedigen.  Kortom: politici en media moeten een tandje bijsteken om de EU de hemel in te prijzen en de niet zo koosjere beslissingen onder de mat te vegen.”

Hij stelt o.a. dat nog geen enkel individuele lidstaat een oplossing voor het immigratieprobleem geboden heeft.  De EU daarentegen…  (Nvdr:… geen satire!)

Wel, meneer De Gucht, dé oplossing: stop de vrijgevigheid.  In de landen waar de sociale zekerheid niet met gulle hand financiële en materiële steun verstrekt aan zgn. ‘vluchtelingen’, wensen de ‘vluchtelingen’ niet te blijven.  Ze verkiezen te grazen op groenere weiden.

Kijk zelf maar:

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/terzake/2.43725

Lees ook: Na Oekraïne is nu referendum over handelsverdrag TTIP in de maak

FVE

 

 

2 gedachten over “Is “de democratische revolutie begonnen”?

Reacties zijn gesloten.