Intussen…

staan ze te wachten zonder paspoort, zonder diploma, zonder vaccinatie, zonder QR-code aan de poort. Ze bedelen niet, ze eisen “hun” mensenrechten op.

Wij hebben geen rechten. Dat wij ze niet uitgenodigd hebben, dat wij hen niet nodig hebben, dat wij hen geen onderdak willen geven, dat wij onze cultuur, onze geschiedenis, onze gebruiken, onze levensstijl niet willen te grabbel gooien, dat ons land, en dan vooral Vlaanderen, één der dichtstbevolkte gebieden van Europa is … dat speelt geen rol. Intussen zijn er al enkele Duitse steden, bestuurd door de Gutmenschenliga, die hen liefhebbend aan hun gastvrije borst en portemonnee willen drukken.

Filippo Grandi, de “Hoge Commissaris voor Vluchtelingen” der VN steekt een boze vinger op omdat wij al jarenlang migranten “gedemoniseerd” en “gestigmatiseerd” hebben en Europa bijzonder “kwetsbaar” gemaakt hebben voor de huidige crisis op de grens Polen/Wit-Rusland. Tijdens een gesprek zondag ll. met het Franse kanaal La Chaine Info klaagde hij de zgz. “manipulatie” aan door de Wit-Russische overheid en gaf de EU tegelijkertijd de schuld voor de recente behandeling van migranten. “Indien Europa (… de EU) niet zo gepanikeerd had, indien Europa (… de EU) de migratiebeweging gedurende jaren niet zo gestigmatiseerd had, dan zou het nu minder kwetsbaar zijn voor dit soort druk…”

En – prevel een mea culpa, gooi asse over uw hoofd – de crisis werd volgens b.g. hoog-van-den-toren-blazend heerschap uitvergroot door de groei van nationalistische bewegingen in West-Europa… Oorzaak en gevolg worden vlotjes omgedraaid.

UN explains origins of Poland-Belarus border crisis — RT Russia & Former Soviet Union

We blijven het een zeer eigenaardig fenomeen vinden dat er mensen bij ons, in het welvarende westen hun elektriciteits- en/of gasrekening niet zullen kunnen betalen, terwijl dat zij – de zgz. sukkelaars in jassen van pakweg 1000 euro vanuit Syrië, Irak, Afghanistan, Jemen… naar de Verenigde Arabische Emiraten kunnen vliegen en daar bovenop nog een vlucht naar naar Minsk kunnen betalen.

Cham Wings, de Syrische luchtvaartmaatschappij, heeft al eerder bekend gemaakt alle vluchten naar Minsk op te schorten, ook deze die officieel een andere eindbestemming hebben en die Minsk als tussenstop voor een aansluitende vlucht gebruiken. Het nieuws werd vandaag pas opgepikt door westerse media.

https://english.alarabiya.net/News/middle-east/2021/11/13/Syrian-airline-suspends-Belarus-flights-over-migrant-crisis

De nationale luchtvaartmij. van Wit-Rusland heeft aangekondigd dat het niet langer passagiers naar Minsk zal vervoeren vanuit enkele landen uit het M.O. via de VAE. Zondag maakte Belavia bekend dat burgers uit Afghanistan, Irak, Syrië en Jemen niet langer zullen aanvaard worden op vluchten vanuit Dubai naar Minsk.

En dit wordt dan in de N.Y. Times net andersom medegedeeld: “In de hoop om de toevloed van migranten te doen afzwakken heeft Dubai Iraakse en Syrische passagiers verhinderd naar Minsk te reizen”: https://www.nytimes.com/2021/11/14/world/middleeast/belarus-mideast-air-route.html

"Hoping to stem the flow of migrants stuck on the border of Belarus and Poland, Dubai banned Iraqi and Syrian passengers from traveling to Minsk."

Zou Loekashenko dan toch gelijk hebben dat het geen sukkelaars zijn? Filip Dewinter analyseerde op facebook de beelden en stelde vast dat de sukkelaars wel bijzonder dure jassen dragen. Mochten de afbeeldingen hier niet zichtbaar zijn (… wat af en toe gebeurt om een of andere censuur “factcheck”-reden) , dan moet u even bij Filip DW facebookprofiel kijken. De bijhorende tekst geven we in elk geval mee:

Het luxe-parade-uniform van de immigrant-kolonist aan de Poolse grens: Canada-Goose-jas aan 925€ en #Everlast-gevechthandschoenen aan 34€. Die arme asielzoekers toch…
 Het ultieme argument: ‘De vluchtelingen aan de Poolse grens gaan dood van de kou!’ Maar dat doen ze dan blijkbaar wel in luxe-donsjassen van @Moncler van 1030€ per jas… 

Wie gaat er eerst door de knieën, de EU of de invasietroepen? Stomme vraag…

Naar verluidt hebben ze een bres geslagen en zou de horde zich nu op de grens bevinden.

https://www.rt.com/russia/540297-belarus-airline-cancel-uae/

https://chamwings.com/newspost/cham-wings-airlines-suspends-its-flights-to-minsk-belarus/