In onze brievenbus

MM900285281[1]Dat Bart Debie een foefelaar is, was voor nogal wat aanhangers van het Vlaams Belang al langer duidelijk.  Ook toen hij nog onder de persoonlijke bescherming van Filip Dewinter binnen de partij zijn boterham kon verdienen.

Nochtans heeft hij alle kansen gekregen die men normaal gezien niet zou verlenen omwille van het risico om meegesleurd te worden in een neerwaartse spiraal.

Niet alleen Filip Dewinter voelt zich misbruikt en bedrogen door een voormalige partijgenoot en wat bleek een wolf-in-schaapsvacht te zijn.  De VB-sympathisanten hadden al langer hun eigen mening over Debie gevormd: nadat zij een benefietavond voor hem inrichtten om zijn proceskosten te kunnen betalen, bleek dat hij met de opbrengst op zwier was geweest, de champagnekurken had laten knallen, en een diamant had gewonnen.  Behoorlijk trots was hij op zijn prijs en liet dan ook het nieuws verspreiden dat hij daarvoor een verlovingsring voor Valerietje zou laten maken.

De VB-militanten hadden zich te pletter gewerkt voor een would-be gigolo, die er grote sier mee maakte.

Hagard

 

 

3 gedachten over “In onze brievenbus

 1. Iedere mens maakt fouten in zijn leven die hij zichzelf nooit kan vergeven. Voor mij is het echter een troost dat sommige van die fouten gebeurd zijn door onwetendheid. Ik heb indertijd , min of meer , een belangrijke financiele steun gegeven aan Bart die zich Debie noemt. Wolven in een schapenvacht . Ik wens dat monument van de schande geen geluk toe ! Waar zit hij nu , wat doet hij voor de kost ? Misschien bij een of ander politiek correcte partij als raadgever hoe ge den onozele brave burger kunt misleiden!

 2. De eerste maal dat ik Debie zag en hoorde spreken was op een bijeenkomst in Brasschaat. Zowel bij mijn echtgenote als bij mij kwam al vlug het gevoel op, dit is een gladde kerel en past niet binnen het Vlaams Belang. Spijtig genoeg heeft ons gevoel ons niet bedrogen.
  Walter

 3. Voor Bart De Bie had ik destijds erg veel sympathie, toen deze veroordeeld werd heb ik het niet nagelaten te voldoen aan zijn oproep om hem financieel te steunen, ik wist immers wat het was onterecht veroordeeld te worden.
  Het was geen onaardig bedrag dat ik destijds in mijn vriendenkring heb opgehaald en waar Filip Dewinter me persoonlijk voor bedankten, per brief.
  Wanneer ik De Bie nu, zijn verklaringen aan hoor voel ik me enorm bedrogen, en de rechtschapen flik, dat hij beweerd te zijn noem ik een oplichter eerste klas.
  Voor mij part kan deze fantast niet laag genoeg vallen.
  Detail, Bart de mol treed in het huwelijk met een moslima, vandaar zijn mosterd zekers.
  .

Reacties zijn gesloten.