Moslims melden kinderen ziek vanwege carnaval

Islamitische ouders in Roermond hebben vrijdag massaal hun kinderen thuis gehouden omdat op school carnaval werd gevierd. Dat zei Khalid Ramdani, voorzitter van het Marokkaans Platform in Roermond en tevens gemeenteraadslid voor de Partij van de Eenheid. De Partij van de Eenheid komt voort uit de Islamdemocraten. De scholenkoepel Swalm en Roer in Midden-Limburg vond het niet zinvol het carnavalprogramma vanwege de moslimkinderen te annuleren. Volgens de islamitische ouders is carnaval verboden in de islam. Leerplichtambtenaren belden vandaag aan bij de adressen van ziek gemelde kinderen om te onderzoeken of ze niet spijbelen. Zo ook bij Ramdani, die zijn vierjarige dochtertje had thuis gehouden. Volgens wethouder Kemp hadden veel scholen vrijdag speciaal voor moslimkinderen een alternatief programma, zodat ze niet mee hoefden te doen met carnaval. Maar Ramdani zei dat het hierbij slechts om twee scholen zou gaan.

FVE

Bron: diverse Nederlandse media

4 gedachten over “Moslims melden kinderen ziek vanwege carnaval

  1. Als de scholen in de toekomst moslimkinderen willen opvoeden en helpen integreren, moeten ze de baas spelen BOVEN de islamitische ouders. Naar argumenten van moslimouders mag zelfs niet geluisterd worden. Er moet MACHT uitstralen van de scholen. Dus is het nu van het allergrootste belang om ook MASSAAL HARDE SANCTIES uit te delen aan alle islamitische ouders die hun kinderen niet laten deelnemen aan activiteiten die door de school georganiseerd worden. Als een school rekening begint te houden met wensen en gebruiken van moslims, dan kunnen we onze eigenheden wel vergeten en onze ondergang tegemoet zien. En we zijn goed op weg met onze zelfwegcijfering, ten gunste van de moslims.

  2. Dat begrijp ik niet ! Onze import-burgers vieren schijnbaar heel het jaar door karnaval ! Toen ik in December 2012 vanuit Thailand , mijn geboortestad Antwerpen en mijn familie een bezoek bracht zag ik er een paar rondlopen verkleed met een lange pyama en met een , al of niet echte baard , idem de vrouwen maar dan zonder baard . Als wij echter ook eens plezant willen zijn , mag dat niet ! Begrijpe wie begrijpe kan !

  3. Het is reeds bewezen in het verleden, heden , en in de toekomst zal het niet anders zijn. Moslims willen zich niet aanpassen.

Reacties zijn gesloten.