In NL niet anders dan hier: eerst nonkeltje, dan nonkeltjes kinderen

Rotterdamse PvdA-bestuurders schuldig aan vriendjespolitiek

Uit een rapport van onderzoeksbureau BING in opdracht van de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord blijkt dat deelraadsleden van vooral de PvdA ‘harde en ruwe’ omgangsvormen hebben en alles uit de kast halen om gelijk te krijgen.

Bestuurders in de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord maken zich schuldig aan vriendjespolitiek en machtsbederf. Soms oefent met name de Turkse PvdA-achterban grote invloed uit op de lokale politie. Als deelraadsleden en bestuurders een bepaald onderwerp belangrijk vinden ‘wordt alles uit de kast gehaald om gelijk te krijgen’. Zo was er ‘een grote lobby’ om het illegale meisjesinternaat in de moskee in de wijk Feijenoord te gedogen, terwijl al lang duidelijk was dat de moskee daar geen vergunning voor had.

PvdA-voorzitter Seyit Yeyden heeft oneigenlijke druk uitgeoefend op een van zijn eigen ambtenaren bij de aanbesteding van een maatschappelijke instelling. Ook raadsleden maken zich schuldig aan het machtsbederf.

Een deelraadslid dat werkte bij een re-integratiebureau, stemde mee over subsidie voor datzelfde bedrijf. Een andere volksvertegenwoordiger heeft politieke druk uitgeoefend om een stichting, waarvan hijzelf eerder bestuurder was, aan huisvesting te helpen.

Fractieleider Marco Heijmen,PVDA, is zich “kapot”geschrokken, zo blijkt uit het filmpje.  Er volgt een “pittig” debat.

Bron: Elsevier, 28 juni 2013
Onderzoeksrapport van BING, juni 2013 (pdf)

4 gedachten over “In NL niet anders dan hier: eerst nonkeltje, dan nonkeltjes kinderen

  1. “Ecce dhimmi” (in het Nederlands: ziedaar de gatlikker) 🙂

Reacties zijn gesloten.