Achterste rij, in het midden

MM900356606For whom the bell tolls

Een klassieker uit 1943 met in de hoofdrollen Gary Cooper en Ingrid Bergman, gebaseerd op het gelijknamige boek van Ernest Hemingway uit 1940.  Het verhaal speelt zich af in het jaar 1937 tijdens de Spaanse burgeroorlog.

Het is toch slecht weer: Dus kunnen jullie hier de volledige film bekijken (echter zonder Nl. ondertiteling).

Oscar

 

5 gedachten over “Achterste rij, in het midden

 1. Wat ik zo triestig vind is: wij oudere die dan toch de Vlamingen van het eerste uur zijn, altijd de jongere maar moeten volgen.Willens nillens zullen wij ons suf kijken op al die Engelse teksten. Wij die amper een paar woorden van die taal hebben geleerd.En nu doel ik niet op die prachtige film , zeer zeker niet.Ik weet zeer goed dat het niet mogelijk is die in vertaling te zetten.Daar gaat het niet om…. Het is wel goed dat de jongere deze film kunnen bekijken en dan zien ze het verschil eens met wat ze nu allemaal maken___Dat is voor mij echte brol-In ieder geval heb ik mijn hart eens op een passend moment kunnen luchten. Bedankt voor die film die
  ik jaren geleden heb gezien en kan hem nu daardoor wel volgen en ik hoop die jongere mensen ook…..

 2. @ Wees gerust, beste Arthur, de jongeren kennen allemaal “iengliesj” en de ouderen eveneens… méér dan genoeg om die taal te begrijpen.
  Overigens, English heeft het Spaans en “le Français” grotendeels internationaal weggeveegd op het Internet. (gelukkig maar voor degenen die youtube willen “afdweilen” en evendueel commentaren willen geven op bepaalde clips.)
  Wat is Fikken nù tevreden met het feit dat hij zo aandachtig was op school {al zeg ik het zelf 🙂 } en nochtans heeft hij de school definitief verlaten sedert 1953.
  maar nog verder aan zelf-studie gedaan nà het dagelijks werk. (in plaats van op café te zitten pintelieren)

  • Aan de toog worden er nochtans ook zinnige zaken gezegd. Dat weten wij uit eigen ondervinding.

   • Al naar gelang het aantal Duvels stijgt worden de zaken zinniger. Woehaa

 3. Te gek eigenlijk, men zou als het kan alle vreemde opschriften in winkels enz …. willen afschaffen.En terug de Vlaamse taal in ere willen herstellen. Klinkt dat niet een heel –veel —beetje hypocriet ? En met een goeie pint aan de toog wordt er veel onzin gepraat,Maar dat kan de pret niet drukken.

Reacties zijn gesloten.