In de Kempen is het niet meer zo stil

Waar worden de vakkrachten opgevangen?  Niet uitsluitend in grote steden.  De Kempen, de eerste vier werken van barmhartigheid in de daad omzettend,  laten zich niet onbetuigd. 

Retie: vakantiedomein De Linde met 320 bedden  –  Hoogstraten en Mol houden een inzameling –  In Tielen zijn ze nog de Nederlandse vluchtelingen aan het verwerken  – Herenthout is gespecialiseerd in opvang van… vogels!  –   Herentals bekijkt het –  Grobbendonk oefent repatriëring van… landgenoten!  – Dessel, N-VA burcht: méér,méér.   –  Turnhout: 400.  –   Arendonk: vol. Enz. enz

… en in de Antwerpse rand:– Kapellen: 600.

 

3 gedachten over “In de Kempen is het niet meer zo stil

 1. “Mensen die uit een ander klimaat komen, alles moet correct verwarmd worden”. Wat denken jullie van een dikke trui en een dikke frak? Niet goed genoeg? Laten wij maar meer en meer betalen voor onze energie, op kosten gejaagd worden om uw huis maximum te isoleren tegen 2020. Voor een “gelukzoeker” is geen kubieke meter gas te veel. Ze komen uit een ander klimaat weet u wel.

 2. Blijkbaar hebben ze de werken van barmhartigheid van onze moeder de Heilige Kerk niet al te best begrepen in de Kempen (en elders).
  Die spreekt namelijk van een ordening binnen dat liefhebben en barmhartigheid:
  – onder je naasten is de één meer lief te hebben dan de ander.
  – bloedverwanten zijn meer lief te hebben dan niet verwanten.
  – bloedverwantschap berust tevens op de verbindingskracht van de nationale oorsprong en is dus meer lief te hebben dan diegenen van een andere oorsprong.
  Letterlijk: individuen van het eigen volk achteruit stellen tegenover individuen van een andere nationale oorsprong is een zonde.

  De kerkvader Thomas van Aquino, die bekend staat als de belangrijkste geleerde van diezelfde moeder de Heilige Kerk, gaat zelfs een stapje verder en stelde dat niet alle rassen gelijk zijn.

  • Als je bedenkt dat je zelfs je vijanden moet liefhebben, begrijp je dat deze Kerk de confrontatie met de islam helemaal niet wil aangaan, en nog liever sterft.

Reacties zijn gesloten.