In de brievenbus

 

MM900285281[1]Wordt er even veel tamtam gemaakt worden over de prijsverhogingen in de rusthuizen als over de € 250 inschrijvingsgeld in Antwerpen?

 

 

Een voorbeeld van de maand oktober 2012:

“Nieuwe coalitie maakt Mechelse rusthuizen onbetaalbaar

De Mechelse OCMW-raad kreeg maandagavond in openbare vergadering een voorstel om de ligdagprijs van het WZC De Lisdodde te verhogen van 49,75€ naar 59€ per dag. De Lisdodde wordt zo één van de duurste van de provincie. Het voorstel, door OCMW-voorzitter Koen Anciaux (vld-groen-m+) op de agenda geplaatst, kreeg bijval van de andere partijen waaronder ook CD&V. De nieuwe meerderheid lijkt al in voege.”

En zo zijn er talrijke voorbeelden van  onbetaalbare prijsverhogingen in elke gemeente. Iemand met een doorsnee pensioen kan onmogelijk de som van ca. € 1.800 per maand betalen. Dit is slechts het basisbedrag, want extra’s zoals pedicure, kapper, was, opleg dokter en medicijnen zijn meestal niet inbegrepen.  Luxeartikelen zoals snoepjes, toiletartikelen, steunkousen, brillen, oorapparaten en herstellingen van looprekjes of rolstoelen ook niet.

Bovendien loopt de rekening door als men tijdens zijn verblijf in een rusthuis gehospitaliseerd moet worden.

Wes Hardin

3 gedachten over “In de brievenbus

  1. Enorm veel reacties op een feit dat een drie-tal jaren geleden gebeurde te Mortsel. Een zekere Jonathan Jacob 26 jaar overleed in een politie-cel. Het nieuwblad pakte uit met zeer objectieve krantenkoppen ! Weerloze naar hulp smekende naakte jonge man doodgeslagen door een speciale politie-eenheid BBT , beter gekend als de botinnekes. Iedereen ging in de fout , justitie , de psychiatrie en uiteraard de politie. Men spreek dat de man werd geexecuteerd, doodgeslagen door beesten , lafaarden , strontzakken enz enz.De magistraat van dienst , die de beslissing nam om een dokter te vorderen om de man plat te spuiten met het doel hem opname-vriendelijk te maken, want hij werd eerst geweigerd wegens te agressief, Deze magistraat wordt in de reacties zelfs beschuldigd van onwettig uitoefenen van de geneeskunde. Zelfs de nieuwe pispaal van het ,ancient regime, met name de burgermeester van Antwerpen krijgt zelfs van ministerin 1000-ket , die opnieuw een schok kreeg, het verwijt dat hij die agenten niet onmiddellijk heeft geschorst . Zover zijn we dan , enig begrip voor de BTT ? er werd hier en daar een poging ondernomen om al die hoehetmoetweters, moraalridders en dergelijke wereldverbeteraars even op te tillen tot het niveau van nadenken. Mijn reacties tot verdediging en een beetje begrip voor mijn ex-collega’s waren voor die objectieve kwaliteits-krant of korter Het Nieuwsblad , niet vatbaar voor publicatie ,uiteraard , als ge begint met een betitteling zoals een arme naakte om hulpschreeuwende naakte man doodgeslagen!…. Goed dat ik mijn ei kwijtraak in Golfbrekers . Het is mijn overtuiging dat die arme naakte man die zichzelf had volgepomt met drugs niet opzettelijk werd gedood.Het is mijn overtuiging dat de magistraat van dienst niet zelf een injectie gaf maar een DOKTER vorderde…onwettig uitoefenen van de geneeskunde ?? Ik geef BDW groot gelijk dat hij na die drie jaar niet onmiddellijk de agenten schorst. Indertijd was er een andere burgermeester , zijn naam ontgaat me , die de scepter zwaaide. Ik begrijp de broeder Alexianen van dat ziekenhuis niet ! Het is toch een gekkenhuis maar als ge te zot bent raak je niet binnen. Ik zou de dood van die man een ongeval noemen waar niemand rechtstreeks schuld aan heeft. Hij kreeg inderdaad wat klappen en tegen zes man maakt hij geen kans. Vooralleer de BBT wordt gevraagd moet het al heel erg doen. Vooralleer een gekkenhuis iemand weigerd omwille van zeer agressief gedrag moet het al heel erg doen!
    De laatste jaren was ik als uitbollende politie-inspecteur ,amigo bewaker Antwerpen Noord. Ik heb meermaals dergelijke dolgedraaiden moeten opsluiten die daarna op de stalen celdeur zo tekeer gingen dat de cement uit hun voegen kwam . Daarom heb ik begrip voor die BTT agenten want het zijn geen beesten, lafaarden noch strontzakken en dergelijke kleurrijke benamingen waren voor het Nieuwsblad wel vatbaar voor publicatie.

Reacties zijn gesloten.