Illegalen moeten het land uit zonder asielprocedure

Mensenrechten?  Wasda?

Het kan hun geen barst schelen.  Illegalen moeten het land uit zonder asielprocedure.  Wie illegaal het land binnenkomt, wordt gewoon teruggestuurd.
Zijn de Zwitsers nu helemaal gek geworden?  Neen, de laatste Europese democratie maakt het niet zo bont.  Die wil slechts de instroom van buitenlanders op de Zwitserse arbeidsmarkt beperkt houden.

Het gaat hier om één van de onvolprezen Prachtlanden: Saoedi-Arabië, dat campagne voert tégen illegalen.  Waarschijnlijk met méér succes dan de EU-lidstaten.

Meer dan 12.000 Somaliërs hebben ze dit jaar al zonder boe of ba het land uitgezet.  Dat beweert Human Rights Watsch (HRW) – dus ‘t zal wel waar zijn, zeker?
“De Saoedische overheid heeft duizenden mannen, vrouwen en kinderen gedeporteerd naar het door oorlog verscheurde Somalië en ze geen enkele kans gegeven op asiel”, zegt Gerry Simpson van HRW.  “Het land moet de beschuldigingen van misbruik in de detentiecentra onderzoeken en zo snel mogelijk de verschrikkelijke omstandigheden in de centra verbeteren.”

Volgens de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) zullen er in de komende weken nog eens dertigduizend Somaliërs het land uitgezet worden.
Gedeporteerde Somaliërs vertellen over de overbevolking in de Saoedische detentiecentra, een gebrek aan lucht en daglicht, enorme hitte en beperkte medische voorzieningen. Ze kregen ook te weinig en slecht eten. Sommigen vertellen over mishandelingen door bewakers.

Ze zullen zich haasten, de Saoedi’s.  Ze gaan er eerder prat op.  Eigen volk eerst is hun motivatie. Volgens de Saudi Gazette  werden de laatste maanden 250.000 illegalen gedeporteerd.

Misschien kan de EU cruiseschepen confisqueren om hen in de Golf te gaan ophalen of een luchtbrug aanleggen met Ryanair.  Want in de EU is elke sociale toerist welkom.

FT

3 gedachten over “Illegalen moeten het land uit zonder asielprocedure

  1. Het kan Belgie geen barst schelen. Illegalen moeten het land uit zonder asielprocedure. Wie illegaal het land binnenkomt, wordt gewoon teruggestuurd. Dat verklaarde Di Ruppo , kleine Tobback en de voorzitter van Groen .Wie durft er nog beweren dat deze partijen niet ” correct ” zijn en opkomen voor hun Eigen volk !

Reacties zijn gesloten.