“If you can’t beat them, join them!”

B.g. spreekwoord is zonder meer van toepassing op de Chinese invloed op de Europese auto-industrie.

Duitse autofabrikanten maken gebruik van de technologische vooruitgang van China en het groeiende belang ervan in het mondiale autolandschap. Hun vertrouwen in de Chinese markt kwam ook duidelijk naar voren tijdens de recente China-Germany Duitsland Automotive Conference in Changchun.

  • Audi en partner FAW NEV maken grote vooruitgang bij de uitbouw van hun gemeenschappelijke fabriek te Changchun die 35 miljard yuan investeringen vergt.
  • China is zowel de grootste vervaardiger als verbruikers van wagens. Van januari tot september werden 6,31 miljoen NEVs vervaardigd en 6,28 miljoen verkocht wat één derde hoger ligt dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Het marktpercentage van verkochte NEVs bedraagt 30% van het totaal aantal verkochte auto’s.
  • BWM bouwt te Shenyang een nieuwe batterijfabriek: uit bedrijfsgegevens blijkt dat BWM in China 232% meer elektrische auto’s verkocht in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
  • Mercedes-Benz ondertekende op 17 oktober in Shanghai op zijn beurt een samenwerkingsmemorandum om de samenwerking op het gebied van zelfbesturing en slimme verbonden voertuigen te verdiepen.
  • In 2022 bereikten de Europese investeringen in China $ 12,1 miljard een stijging van 70 procent en daarbij bleef de automobielsector een belangrijke hotspot. In dezelfde periode bereikten de Chinese investeringen in Europa $ 11,1 miljard dollar, een stijging van 21 procent waarbij de extra investeringen gericht waren op nieuwe energie, auto’s en machines.

Lees er alles over bij: https://www.chinasquare.be/duitse-autobouwers-integreren-saudis-investeren-in-ev-starters/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.