Hoeveel “vluchtelingen” vonden asiel in de VSA?

Syrische vluchtelingen die sinds 2012 in de VSA welkom werden geheten vonden onderdak in 130 steden of gemeenten.  Sommigen in grote steden, zoals Houston, de meesten echter in middelgrote steden.  Boise, Idaho, heeft meer vluchtelingen opgevangen dan New York en Los Angeles samen; Worcester, Mass., bood meer plaats  dan Boston.

Onder druk van Europa en andere landen verklaarde Obama dat de VSA vijf keer meer Syrische vluchtelingen zullen opnemen dan het totaal van de laatste vier jaar.   Of een minimum van 10.000 dit fiscaal jaar.  Sommige steden hebben geprotesteerd. 26 gouverneurs waren tegen asielzoekers in hun staat.   In Duncan, S.C., vindt men dat de federale regering onmogelijk terroristen eruit kan filteren en dat de moslim immigranten de Amerikaanse cultuur (sic) zal bedreigen.  De VSA zaten niet echt te springen om Syrische immigranten op te nemen.

In de beige staten was de gouverneur tégen opname asielzoekers.

ikrrirrpopeningnightZegge en schrijve 1.854 Syrische vluchtelingen werden van 2012 tot september 2015 in de VSA toegelaten.  Men vergelijke: Duitsland rekent op minimum 850.000 vluchtelingen dit jaar, misschien wel 1 miljoen.

De Syriërs betekenen niet meer dan 2% van het totaal aantal toegelaten vluchtelingen, 70.000, gedurende het laatste fiscaal jaar.  De drie grootste vluchtelingengroepen waren afkomstig van Myanmar, Irak en Somalië.   Vroeger mochten er meer vluchtelingen binnen.  In 1979 boden de VSA onderdak aan 111.000 Vietnamese vluchtelingen en in 1980 kwamen daar nog 207.000 bij.  Tegelijkertijd arriveerden meer dan 120.000 Cubanen tijdens de Mariel exodus, daarbij inbegrepen ca. 80.000 in één maand tijd.

De Amerikaanse regering deelde mee dat de VSA meer Syriërs toelieten na een doorverwijzing van de VN  uit de vluchtelingenkampen.  Wie naar de VSA wil moet een aanvraag indienen bij de VN en wordt door de FBI en het Ministerie van Defensie onder de loep genomen.

NYTimes

 

 

2 gedachten over “Hoeveel “vluchtelingen” vonden asiel in de VSA?

 1. ‘De drie grootste vluchtelingengroepen waren afkomstig van Myanmar (Rohingya?!), Irak en Somalië. ‘
  Toch ook weer allemaal moslims zie ik, het is overal hetzelfde.

 2. Karinthië: 20 asielzoekers gaan in hongerstaking – ze eisen € 2000,- netto per maand

  De vluchtelingencrisis heeft veel gezichten. Een bijzonder hatelijk gezicht krijgen op dit moment de inwoners van de Oostenrijkse deelstaat Karinthië te zien. In St. Kanzian aan de Klopeinersee gingen 20 asielzoekers in hongerstaking: Ze eisen € 2000,- netto per maand zakgeld en in plaats van een identiteitsbewijs voor vreemdelingen een echt paspoort. Dit blijkt uit een politieprotocol van afgelopen woensdag. De leider van de FPÖ in Karinthië, Christian Ragger, noemde deze actie een “schaamteloze eis” die zou laten zien dat velen ervan uit zouden gaan de welvaartsstaat te kunnen uitbuiten.

  Persconferentie kwam niet tot stand

  “Het geheel toont aan dat men de vluchtelingenkwestie zeer gedifferentieerd moet benaderen. Blijkbaar bestaan er onder vluchtelingen volledig foute voorstellingen wat hen in Oostenrijk en Duitsland wacht. Asielrecht brengt rechten en plichten met zich mee. Over de laatste worden ze nauwelijks geïnformeerd”, aldus Ragger. Om hun eis naar meer zakgeld kracht bij te zetten, gingen de asielzoekers niet alleen in hongerstaking, maar wilden ze ook – zoals bekend werd – een persconferentie organiseren, die echter niet tot stand kwam. Met hulp van de media, die zeer gevoelig zijn voor dit thema, hoopte men blijkbaar op nog meer ondersteuning voor de wens naar meer zakgeld.

  De eis van de 20 hongerstakers in St. Kanzian is nog schaamtelozer wanneer men deze vergelijkt met de inkomsten van de Oostenrijkers. Zo krijgt iemand met een minimumpensioen niet meer dan € 872,31 per maand (volgens de pensioenverzekeraar). Daarmee moet hij ook nog zijn woonbehoeftes dekken. Zelfs een echtpaar dat een minimumpensioen krijgt, komt niet op meer dan € 1307,89, hoewel het zijn hele leven lang in Oostenrijk hard gewerkt en belastingen afgedragen heeft. Maar geen van de regeringsleden heeft op dit moment medelijden met deze mensen. Dat wordt volledig gereserveerd voor de “vluchtelingen”.

Reacties zijn gesloten.