Hoe wanhopig is de EU-Commissie?

Afbeeldingsresultaat voor eu bribeDe EU-Commissie wil de jeugd masseren,  tot de juiste keuze in het stemhokje verleiden.  Niet met ideologische argumenten maar gewoon door hen op hun 18de verjaardag een gratis Interrail treinticket te schenken.  Nochtans vindt men bij deze leeftijdsgroep niet de grootste critici der EU-burgers. Maar deze laatsten krijgen niets –  integendeel.

Voor het volgende jaar werden er een bijkomende 50 miljoen euro voor het EU-onderwijsprogramma Erasmus voorzien; het gratis treinticket door heel EUropa zou uit deze pot betaald worden.

Ze zijn er nog niet uit bij de EU-Commissie, want er moet nog bepaald worden wie voor deze gratis tickets in aanmerking komt.  Voor alle 18-jarigen is het onbetaalbaar; eventueel wordt een loterij overwogen of een testfase volgend jaar.
Gangmaker bij de EU parlementairen is Manfred Weber (CSU).  Hij ziet in het gratis reisaanbod een middel om jonge mensen voor de EU te winnen.

Noteer dat kandidaat lidstaat Turkije (en andere niet EU-lidstaten – IJsland heeft zijn aanvraag ingetrokken) onverkort deel uitmaken van het Erasmusproject, maar dat het Verenigd Koninkrijk wegvalt zodra de Brexit in kracht treedt.  Iemand met een slecht karakter zou het treiteren kunnen noemen.

Handelsblatt