Hoe ‘verrijkt’ voelt een blank kind zich in de multiculturele hutsepot?

STOP1 IndianenEen 13-jarige jongen uit Amsterdam was het enige blanke kind in zijn klas. En dat viel niet mee. Hij werd uitgescholden en weggepest. De tiener hield het twee maanden vol maar stortte dan in.

Mees uit Amsterdam-Noord heeft het echt geprobeerd in het Waterlant College maar uiteindelijk was het niet meer vol te houden. Zijn klasgenoten spraken alleen maar Turks en Marokkaans. De jongen vond geen aansluiting en zat steeds alleen in de kantine. Mees werd uitgescholden voor ‘kaaskop’ en ‘kut-Hollander’.

Vorige week kwam hij huilend thuis. “De school kon hem geen veilige omgeving bieden. Toen hebben we besloten om hem van school te halen”, aldus Peter van der Lichte, vader van de gepeste jongen, aan RTL Nieuws. De ouders van het kind hadden het Waterland College uitgekozen omdat daar een sportafdeling was. Lees verder…

En in Malmö, Sweden, ach, daar is de toestand met geen woorden te beschrijven:

Duitse leerlingen zijn een minderheid in Duitse klassen. De video dateert van 2013.  Het zal er niet op gebeterd zijn:

Voor leraars niet vanzelfsprekend:

En in de Vlaamse steden is de toestand even rampzalig.

 

4 gedachten over “Hoe ‘verrijkt’ voelt een blank kind zich in de multiculturele hutsepot?

 1. Nu zijn het de kinderen binnenkort zijn wij aan de beurt . Wat is de Islamopvoeding toch prachtig…Willkommen Fluchtelingen

 2. beste redactie,

  mogen/kunnen wij ook vernemen hoeveel van die kinderen ouders hebben die aan de uiers van de sociale zekerheid liggen?
  en hoeveel van die ouders de streektaal spreken, of tenminste verstaan?

  De burger heeft toch recht op informatie of zijn belastingen goed besteed zijn, of niet?

  • Misschien wil de importsecretaris antwoord geven? En eventueel wil de gezondheidsministerin haar beleid toelichten: wat en hoeveel wordt er bespaard op de importfactuur? Als ze eens een kijkje zou nemen in de ziekenhuizen – die in de rode cijfers zitten – dan kan ze vaststellen dat de verhouding ‘belastingbetalende bio-Vlaming-belg’ en ‘verrijkende import-vakkracht’ daar totaal de spuigaten uitloopt. Het is niet normaal dat de economische toeristen in wachtzalen de meerderheid vormen. Mijn neurochirurg heeft er zo zijn gedacht over: “exotische hysterie” en per se willen gebruik maken van alle voordelen die de westerse maatschappij hen biedt. Ook al mankeren ze niets en doen ze alsof om hun asielticket bestendigd te zien en niet te moeten werken.

   • Geachte redactie,
    Enkele weken geleden moest ik met mijn echtgenote ook bij een neurochirurg in Antwerpen zijn. In de wachtzaal zaten daar ook 2 gehoofddoekte cultuurverrijkers. Een van hen had een afspraak om 11:00.u. net als mijn echtgenote. Een van de gehoofddoekte maakte al om 10:50.u. van haar oren tegen de arts dat zij om 11.00u. een afspraak had. De arts zei dat hij haar zou roepen. Toen het aan mijn echtgenote was maakte de hoofddoek weer van haar oren, de arts zei “u bent er op het laatst nog tussen genomen en moet nog even wachten”. De uitdrukking op haar gezicht sprak boekdelen. Mijn echtgenote had 2 maanden moeten wachten om bij de arts een afspraak te krijgen. De hoofddoek was er vlug tussen genomen en wou dan nog niet wachten tot het haar beurt was. Zo moet alles naar hun goesting gaan. Beurt afwachten, nog nooit van gehoord waarschijnlijk.

Reacties zijn gesloten.