Hoe leg je dit uit?

U herinnert zich waarschijnlijk de ophef over Iraanse drones die Rusland naar verluidt inzet in Oekraïne.

Volgens de Wall Street Journal toont een Oekraïense analyse van neergehaalde ‘Iraanse’ drones aan dat de meerderheid der onderdelen afkomstig is van belangrijke westerse landen, zoals de VSA, Japan en Israël.

Intussen hebben de VSA nieuwe sancties opgelegd aan Iran wegens de verkoop van drones aan Rusland. Ook kunnen bepaalde firma’s uit de VAE rekenen op VSA-straffen voor het verschepen van de bewuste drones.

Bent u nog mee? De VSA zijn de vijand van Rusland. De VSA zijn de vijand van Iran. Bijna iedereen is de vijand van Rusland en Iran. Nochtans worden er blijkbaar onderdelen door de VSA, Japan en Israël verkocht aan Iran voor drones die verscheept worden door de VAE naar Rusland. En in Oekraïne kunnen ze er niet mee lachen… Of is Iran dan toch niet de vermaledijde vijand van iedereen? Heeft een valse vriend heimelijk de banvloek van de VSA getrotseerd en onderdelen aan Iran bezorgd? Pecunia non olet, wist keizer Vespasianus reeds eeuwen geleden.

Rusland ontkent Iraanse drones te gebruiken. Iran gaf uiteindelijk toe dat er wel degelijk drones verkocht werden aan Rusland, maar… dat was vooraleer het niet meer mocht. We borduren even verder op dit stramien. Stel nu, dat het toch geen Iraanse drones waren die in Oekraïne neergehaald werden… Zelensky heeft niet bepaald de reputatie een waarheidsgoeroe te zijn. Dus, stel nu, dat het toch niet om Iraanse drones ging… Stel nu dat de onderdelen aanduiden welk het échte fabricageland is…

Tot op heden is het niet verboden iets te veronderstellen of zich af te vragen.

https://www.haaretz.com/middle-east-news/2022-11-16/ty-article/report-israeli-western-parts-found-in-iranian-drone-downed-by-ukraine/00000184-80b7-d87c-a5f6-c5b704580000