Hoe goed is uw Engels?

EducationFirst

Of de Zweden zo welbespraakt zijn kunnen wij niet beoordelen.  Of toch?  Met Abba zaliger in herinnering. Onze Nederlandse vrienden, nou ja, die zijn goed van de tongriem  besneden.  Maar we hebben sterke twijfels over de kennis van het Engels bij de Slovenen, de Esten, de Luxemburgers, de Polen, de Oostenrijkers, de Duitsers, de Portugezen, de Roemenen… en ja de Walen.  Die staan er natuurlijk niet bij vermeld.  Misschien hebben ze in hoofdzaak steekproeven bij hen gedaan en staan we – als belgen – om die reden zo laag op de Engelsschaal.  Bij de peiling wordt vermeld dat deze gebeurde via het internet en dat dit de samenstelling van de lijst kan beïnvloeden vermits een aantal landen minder toegang hebben tot het internet.  Hoewel…. een beetje kort door de bocht, als u het ons vraagt, dat verklaart niet waarom Luxemburg, Duitsland en Oostenrijk zo laag gerangschikt staan.

Peilingpraktijken

 

1 gedachte op “Hoe goed is uw Engels?

  1. Schitterend, die ondertiteling bij Elio! En die duitser doet me denken aan de treinramp in Pécrot met 8 doden, die had kunnen vermeden worden als de Leuvense stationschef 3 woorden frans had verstaan. Die van Waver belde idd met de woorden: ‘Arrêtez le train!’, waarop de stationschef, die ongetwijfeld zoals wij allen vele jaren franse les moet hebben gehad, antwoordde: ‘Kunt ge da ni in ‘t vloms zegge?’
    En dat de Polen goed Engels praten is nog de beste grap: ik heb er enkele maanden gewerkt en mij doodgeërgerd aan het gebrek aan vreemde talenkennis, vooral bij de jeugd dan nog wel. Als je zelf geen Pools of Russisch spreekt, moet je je vaak met gebarentaal zien te behelpen.

Reacties zijn gesloten.