Hetero’s willen erkenning

Hetero’s voelen zich stilaan een vreemde eend in de poco bijt. Schaffen zich roze hemdjes aan, laten hun nagels mooi in model knippen en slijpen, harsen hun benen, schamen zich voor elk borsthaartje dat door het open hemdje komt piepen, kopen een duur parfum, verhullen hun échte geaardheid en zijn niet te beroerd om te benadrukken dat ze de “anderen” gewèldig vinden. Want abnormaal is mode. En politiek correct.

In Boston, waar de jaarlijkse stoet van kleurrijke, kledingarme, provocatieve hetero-afwijkende seksbelevers een litanie van overtreffende huldebetuigingen uitlokt, is een groep hetero’s opgestaan. Ook zij willen een manifestatie, een “straight pride parade”. Een mars der moedige hetero’s.

“We zullen overal strijden voor het recht van hetero’s om de fierheid op zichzelf te tonen zonder angst voor verachting of haat. De dag zal komen dat hetero’s eindelijk als gelijkwaardigen zullen beschouwd worden tussen en bij al de andere geaardheden”, zo luidt de leidraad op hun webstek.

Zij willen hun “pride parade” op 31 augustus houden. Echter, de stad Boston gaf geen toestemming en als de initiatiefnemers het laten doorgaan dan zouden ze juridische gevolgen riskeren. De stad heeft een regenboogvlag waaien aan het stadhuis; deze van de hetero’s werd echter niet toegelaten. Deze lieten niet op hun kop zitten en hebben naar verluidt een proces wegens discriminatie aangespannen tegen het stadsbestuur, ze zouden gelijk gekregen hebben en de overheid zal (moet?) nu meewerken aan de organisatie van de mars. Wie wil deelnemen – individueel, in groep, met een of andere voertuig, moet met hen in contact treden: citaat: “Dit is uw kans op een patriottische parade in Boston tijdens onze viering van hetero’s fierheid”.

Die zit! Hetero’s = patriotten. Wie kan daar nu tegen zijn?

It Looks Like a “Straight Pride” Parade Might Be a Thing in Boston This August