Het kerkhof ligt vol met onmisbaren

Afbeeldingsresultaat voor mugabe for ever cartoonPresident-voor-het-leven van Zimbabwe, Mugabe (93), wil geen opvolger aanduiden (… moet die niet verkozen worden?) want hij alleen is geschikt om het land te leiden.  Bovendien voelt hij zich prima in orde.  Fit.  Ging dit jaar slechts drie keer op consultatie bij zijn huisarts in Singapore.

De president wil het goede voorbeeld geven: we moeten tenslotte allemaal langer werken.  Maar hij veroordeelt presidenten die zich krampachtig vasthouden aan de macht…

Mugabe zweert alle blanke boeren hun eigendom af te pakken

 

1 gedachte op “Het kerkhof ligt vol met onmisbaren

 1. De koning voor het leven en zijn gemalin, tot de dood hen scheidt, waren aanwezig bij de herdenking van de slag bij Passendale. Dat drama eiste tweehonderdvijftig duizend levens en hoewel we het zelf niet hebben meegemaakt, kan iedereen zich wel inleven bij het verdriet van de families die een vader, een zoon een broer verloren.
  Blijkbaar is dat inleven niet weggelegd voor Matil. ‘t Mens verscheen in een kledij alsof ze naar een banket in de serres van Laken moest. Het moet in de verste verte niet bij haar opgekomen zijn dat haar ‘onderdanen’ daar weleens aanstoot aan zouden kunnen nemen.

  p.s. en vermits ik dan toch in Paul van Ostaijen gedoken ben:

  De Profundus
  wij zijn de overwonnenen op de zuiderstrook
  der lage landen langs de zee.

Reacties zijn gesloten.