Het groene Münchhausensprookje

vandela2 vrijspraak corruptie

Klik voor vergroting. Zoals steeds tekent Studio Rony hiervoor present.

Klant groene stroom misleid

Online energievergelijkers zijn misleidend voor consumenten die duurzaam willen kiezen. Op geen van de vergelijkingssites kan een klant een echt groene keuze maken bij het wisselen van energieleverancier. Terwijl dat wel wordt gesuggereerd. Dat concludeert Wise, een organisatie die zich inzet voor schone energie.
Wise analyseerde 45 websites. Jaarlijks wisselen anderhalf miljoen mensen van energieaanbieders. Vergelijkingssites krijgen van de energiebedrijven betaald voor iedere consument die overstapt. De vergoeding varieert van 15 tot 70 euro per overstapper, afhankelijk van het gekozen energiepakket.

De sites opereren weliswaar onafhankelijk van energiebedrijven, aldus Wise, maar ze geven geen volledig advies aan consumenten die bewust kiezen voor een groene leverancier. “Om een voorbeeld te noemen, de meest vervuilende energieleverancier Essent kan bij een consument die groen wil kiezen zomaar bovenaan eindigen”, zegt directeur Peer de Rijk van Wise Nederland.   Lees verder…

Nvdr: de afbeelding wil slechts een lotsverbondenheid met onze noorderburen illustreren.  Vandela woont – oef! – nog steeds in Vlaanderen!

2 gedachten over “Het groene Münchhausensprookje

  1. Ik heb nooit geloofd in de verhaaltjes (sprookjes) van groene stroom. De ervaring die wij als consument hier in Vlaanderen hebben is dat wij betalen voor zonnepanelen en windmolens, waarvan geweten is dat ze nooit kunnen opbrengen wat ze gekost hebben. De groene stroomcertificaten worden betaald door de consument die zelf niet eens zonnepanelen op zijn dak heeft liggen. Wie zich geen (efficiënte) panelen kan veroorloven, kan wel betalen voor wie er zich wel kan permitteren. Dan het circus van Vande La met zijn windmolens. Zij die ons met de groene stroom willen opscheppen hebben blijkbaar nog altijd niet door dat groene stroom onbetaalbaar is en zal blijven. Dan spreken we nog niet over defecte of versleten zonnepanelen waarvan men nu nog niet echt goed weet hoe die morgen zullen gerecycleerd moeten worden. Indien de projecten voor winning van groene stroom worden doorgezet, eindigen we morgen terug in den boom. Groen stroom en boom, dat rijmt onbewust.

    • Voor VDLN allemaal larie en apekooi, hij heeft ze binnen en voor een socialist is dat het belangrijkste

Reacties zijn gesloten.