Het einde van het feminisme?

We schreven al over onze verbazing – of eerder “verbijstering” – bij de prijsuitreiking voor de Internationale Vrouwendag door de First Lady van het Witte Huis aan een al dan niet omgebouwde, resp. zich vrouw voelende, man.

Ook Tucker Carlson zag het hoofdschuddend gebeuren en bekritiseerde heel het linkse gedoe waarbij de échte definitie van een vrouw door de echtgenote van de Amerikaanse president naar de lappenmand verwezen wordt. We schrijven wel degelijk “échte definitie van een vrouw” en niet “definitie van een echte vrouw”. Het hoeft geen betoog dat een vrouw een vrouw is, een man een man, en dat een valse vrouw een kreng is met alle biologisch-vrouwelijke attributen. Het vals-zijn is immers iets anders dan het nep-zijn.

"The battle of sexes had finally ended after several million years of jockeying and strife.  Yesterday was int'l women's day and that is the day that we - as a global community - celebrate women.    But if we look closely at the women we were celebrating, they weren't women, they were lumpy looking dudes.  
That was not accidental, in fact it was a brilliant piece of jiu jitsu.  Here you had men who are clearly craftier than they look, somehow convincing a whole lot of other west self-educated women to praise them as paragons of womanhood ..." 

Kortom Tucker Carlson stelt “dat de strijd tussen de geslachten eindelijk, na miljoenen jaren, beslecht werd. Op internationale vrouwendag, slaagden mannen, sluwer dan ze eruit zien, erin vrouwen te overtuigen hen de hemel in te prijzen als het toonbeeld van vrouwelijkheid… Ze stelen hun identiteit en de vrouwen applaudisseren…”

Kortom: het feminisme is passé. Over and out. Vorbei. Geëlimineerd. Vrouwen staan tegenwoordig in de rangorde ver onder immigranten, transpersonen, alfabetmensen…. De eerste de beste strandjeannet heeft een hogere status.

We hebben mannen op ministerposten in verschillende landen die zich vrouw noemen. Niet dat ze afstand gedaan hebben van hun mannelijk attributen. Neen, hoor, tenslotte zijn ze nog getrouwd met een vrouw en hoewel hun echtgenote er blijkbaar niets tegen heeft dat manlief zich belachelijk maakt met make-up, oorbellen, pruik, gevulde BH, rokje en hoge hielen, als hij thuis is, dan wordt er verondersteld dat hij zijn echtelijke plichten vervult. Tenminste dat vermoeden wij. Al zal de riante betaling van een ministerpost, samen met de bijhorende financiële schnabbeltjes, er ook wel iets mee te maken hebben. Ergens wordt de arbeidersKlasse (… mét hoofdletter K) niet geteisterd door de neo-geslachtenrage. Of heeft u al een bouwvakker op een stelling zien staan met b.g. accessoires? Of heeft uw beenhouwer gelakte nagels en valse wimpers? Hoe hoger de opleiding, hoe zotter ze worden. Trouwens ook een fenomeen bij zich vervelende, verwende tieners.

Maar kom niet af met een speciale onderscheiding voor dit wansmakelijk toneeltje – de kleren van de keizer indachtig – waarvoor het beaat publiek applaudisseert. Trop is te veel.

Ons moeder zaliger indachtig: “Doe normaal, dan doe je gek genoeg!”. Hoe kon ze bevroeden dat het woord “normaal” een andere definitie zou krijgen, samen met het woord “vrouw“?