Help! De nullenzender is in gevaar!

Jean-Pierre Rondas: “In de nota passeren alle afdelingen van de VRT (radio, televisie en diensten) de revue, behalve die ene dienst met 400 (vierhonderd) medewerkers: de zogenaamde ‘redactie’, de nieuwdienst. Deze dienst geniet een nog veel onaantastbaarder statuut dan ik besefte toen ik nog bij Klara werkte. Telkens weer ontsnapt hij aan echte transformaties. Hooguit is er sprake van interne verschuivingen. Het is deze dienst die de hele VRT als ‘staatsomroep’ markeert. Welnu, als staatsomroep is de VRT niet meer nodig. Deze redactie hoort dan eindelijk ontvet te worden. Stel het aantal werknemers tegenover het hopeloos repetitieve radiojournaal dat in snelheid altijd door de kranten en door VTM wordt gepakt: uur na uur dezelfde zinnetjes, af- en voorgelezen door dezelfde man of vrouw van corvee.”

Lees verder…

8 gedachten over “Help! De nullenzender is in gevaar!

 1. De 0000-zender gaat staken.
  Mijn niet gelaten. Ze mogen best het hele jaar door staken. Kijk er toch zelden of nooit naar. De VRT omwille van haar steevaste linkse discours en dito duiding, een echte agitprop waardig, VTM van haar kant hoort thuis in de categorie cafézenders, en is van een onthutsend laag niveau. Op alle vlakken. En over de rest gaan we maar zwijgen zeker. Bijna geen kat die daar nog naar kijkt.

  Laat ze maar doen. Andere zenders genoeg, en als die ook staken, wel dan bekijk ik wel het een en ander op Netflix of via een blu-ray schijfje. En dan is er nog altijd het internet. Die kerels van de vakbond denken blijkbaar nog steeds in termen van 20 jaar geleden, nl. dat ze onmisbaar zijn, zodat ze de kijker kunnen tergen door te staken. Dat is al lang voorbij, bende fossielen.

  Een openbare zender is overigens compleet fout. De staat, zeg maar het regime, hoeft geen televisiemannetje te spelen, laat dit maar over aan de privé. Dit is democratisch veel te gevaarlijk, staatstelevisie. Voorbeelden te over. Schaf het dus maar af, en wij besparen miljarden. Leuk meegenomen in deze tijden van crisis. Misschien kan de VRT het alvast beschouwen als een gedeeltelijke geste voor de kosten veroorzaakt door de door hen toch zo bejubelde en aangeprezen opvang van al die vreemde snuiters in ons land, kosten waaraan zij inderdaad mede debet zijn door hun ronduit schandalige, zeg maar misdadige en eenzijdige berichtgeving ter zake.

  Kijk, een nieuwsdienst bestaat uit journalisten. De taak van een journalist is nieuws te brengen. En niet meer dan dat. De VRT wijkt als openbare zender steevast af van deze taak door in plaats van nieuws te brengen, nieuws te duiden, altijd naar eigen linkse inzichten uiteraard, zowel politiek als maatschappelijk.

  Zoals donderdag laatst b.v. i.v.m. de asieleisers-crisis, waar ze toch zo’n grote voorstander van zijn. ‘Ze kunnen niet aan de zijkant blijven staan toekijken naar al dat menselijk leed’, zo bazuinen ze het uit. Welnu, als ze niet aan de zijkant kunnen blijven staan, dan moeten ze maar hulpverleners worden i.p.v. journalisten, en als ze willen preken voor hun eigen linkse kerk, dan hadden ze maar moeten kiezen voor het priesterschap. Werk genoeg dezer dagen. Maar wat zij doen, is geen journalistiek, ware het maar waar, maar pure indoctrinatie volgens de voorschriften van alle linkse doctrines: manipulatie door het hanteren van de leugen en halve waarheden. Zo kennen wij de VRT, voorheen BRT, al heel ons leven. Bij het opdoeken van geheel deze linkse openbare augiasstal die de VRT is, weten ze daar dus al meteen waar naartoe en wat gedaan om aan de kost te komen.

  Opgeruimd staat altijd netjes, en al zeker als het om de linkse VRT-kliek gaat. Tine Tanghe en de gelaarsde kat, Kathleen Cools b.v., wie zal hierom nu ook maar één seconde treuren? Bijgevolg.

 2. Ik zal de VRT helpen. Ik heb hier nog een scheet in een fles. Ik moet wel de fles terug hebben…

Reacties zijn gesloten.