Moeten we er een (kruis)teken bij maken?

Opnieuw amper 20 vluchtelingen voor 500 veldbedden.  Een Rode Kruisvlag aan de inkom.  Medewerkers met Rode Kruiskledij als begeleiders.  Je zou voor minder liever buiten blijven.  Pure provocatie! 

Een ware moslim laat zich niet in de luren  leggen door de “verbroedering” tussen de halve maan en het kruis!  Deze aankondiging voor familiehereniging  werd nochtans in de correcte taalverhouding opgesteld.

Permalink voor ingesloten afbeeldingZeg nu zelf, wie wil er nu binnen overnachten als je dit hebt?

Regering wil opvang vluchtelingen verbeteren met douches en soepbedeling 

En het kan alleen maar beter worden, want nu gaan ze er een 5* camping van maken, compleet met cafetaria en sanitair blok.

 

 

11 gedachten over “Moeten we er een (kruis)teken bij maken?

 1. Een rood kruis als hulpje , als dat geen provocatie is . Het verwondert mij dat groen en rood daarover nog geen parlementaire vraag hebben gesteld aan onze Theo , tijdens het kinderuurtje . Vervang dat kruis met het opschrift ” Allahu Akbar ” en de vrijwilligers uitrusten met een , desnoods valse baard . Dan hebben ze morgen plaats te kort .

  • @ Rene,
   nog een beetje geduld en er wordt geëist dat dat rode kruis vervangen wordt door de rode halve maan, zoals dat in moslimlanden gebeurde. Daar werden ze misselijk van dat kruis. De mensen die nu hulp verlenen binnen de organisatie van de rode halve maan zien er nogal blank uit.

 2. Ze blijken uit veilige vluchtelingenkampen buiten Syrie te komen en zijn dus het kampeerleven gewoon. Ze eisen wel dezelfde luxe als ginds, zoals cafetaria, sanitair blok, en vooral een moskee en halal eten.

 3. Ik heb gisteren gelezen dat ze zelfs een WiFi spot gaan installeren, zodat de vluchtelingen toch gratis aan hun internetbehoeften kunnen voldoen.

  Ik kan ouderwets zijn, maar dat lijkt me toch geen basisbehoefte, en zeker geen basisbehoefte die de Belgische belastingsbetaler moet bekostigen. Maar dat zal wel weer aan mij liggen.

   • Ik denk nochtans dat ik al jaren op de goeie stem. 🙂 Ook al krijgen die geen eerlijke kans…

 4. Het kruis zelf is het probleem niet, het probleem is dat de gelukzoekers het verschil niet kennen tussen een katholiek kruis en het rode kruis. De vorm verschilt enigszins.

  • Wij weten dat het ene kruis niet is zoals het andere. Zoals de zgn. vluchtelingen, die ons kruis zijn!

   • En ‘s nachts grijpen ze begerig in het kruis van de vele vrijwilligsters die zich steeds rond zulke jongemannenkampen verdringen.

Reacties zijn gesloten.