Hallo EU, kan dit zomaar?

Een Europese immobiliënontwikkelaar/planner, Kleindienst Group, biedt investeerders in diens luxueus project, genaamd “Het hart van Europa”, in de VAE, met een minimumwaarde van 1.36 miljoen US$ als bonus een Moldavisch EUropees paspoort aan. Wat meteen visa-vrij reizen in de EU-Schengenruimte en 121 andere landen inhoudt. Josef Kleindienst, oprichter en grote baas van de Kleindienst Group, ziet er geen graten in “het is gewoon een grote bijgevoegde waarde voor de investeerders”. Dubai’s floating homes developer offers European passport

Hij heeft trouwens de duo-verkoop van de Moldavische nationaliteit niet zelf bedacht. Het kan ook een pak goedkoper als je “een vrijwillige bijdrage” betaalt in de vorm van een investering in Moldavië. Voor tarieven, bekijk de video hieronder.

Moldavië is trouwens geen uitzondering. Volg het bruggetje naar Business Insider en verneem voor welk bedrag je zonder problemen – als je genoeg kan dokken – de nationaliteit of een al dan niet tijdelijke verblijfsvergunning kan bekomen.