Goede raad uit onverwachte hoek

Als het goed is, zeggen we het ook.  De EU heeft een video laten opmaken om de argeloze kijker / lezer te waarschuwen voor “fake news”.  Noem het zoals u wilt: nepnieuws, fout nieuws, rechts nieuws, radicaal nieuws, realiteitsnieuws, straatnieuws… kortom nieuws dat doodgezwegen moet worden.

Met dit filmpje geeft de EU u goede raad bij het herkennen, bij het controleren, bij het (be)oordelen, bij nagaan van de bronnen / aanbevelingen / auteurs / bruggetjes / verwijzingen…  Kortom, gebruik uw gezond verstand.

En dan is het aan U!  Schreeuw het van de daken hoe we door poco media en politici belogen en bedrogen worden!

3 gedachten over “Goede raad uit onverwachte hoek

  1. Whoehoehahahahaaa… het fake news filteren. We kunnen beter de aanbeveling van de EU ivm fake news omdraaien. Laten we het echte nieuws er uit filteren dan zullen we vlugger klaar zijn dan anders om. Zoals jullie weten geachte redactie is het “politiek correcte” nieuws, tegenwoordig ook MSM genaamd altijd al een van mijn stokpaardjes geweest. Om dat ik mij er de laatste jaren verschrikkelijk aan erger kijk ik al lang geen nieuws meer op VRT (sorry 0000) VTM, NOS, BBC, enz… Ik kies mijn nieuwsbronnen zelf via internet, en dan is het soms ook nog oppassen. ‘t Pallieterke ga ik (terug) wekelijks bij de krantenboer halen, en uit ondervinding ( 35 jaar) weet ik dat ik op de informatie van ‘t Pallieterke kan vertrouwen. Als er nu een aanbeveling is waar ik zeker niet in geloof dan is het wel die van de EU.

    • Onze redactie wou tegemoetkomen aan de vordering van de EU om “fake news” aan de kaak te stellen…

      • Jullie hebben jullie “plicht” gedaan, daar kan geen twijfel over bestaan. 🙂

Reacties zijn gesloten.