Gloria a Dios!

De bronafbeelding bekijken

Maak kennis met de ‘Siervas“, de dienstmaagden van de H. Maagd van Guadaloupe. 11 nonnen in traditionele zwart-witte habijten staan op het podium als volleerde rockers met een hoge aaibaarheidsfactor. Van een heel andere orde dan het brave Dominique… nique… nique… van onze zingende non.

Hun orkestje werd in 2014 opgericht in het gelijknamige Peruviaanse klooster en nu verspreiden ze enthousiast de blijde boodschap, een ode aan de Heer, op een wijze die “Te Lourdes op de bergen” naar de mottenballenkist verwijst.
Ze zijn een absoluut succes op YT, ze verkopen hun eigen CD’s en doen concertzalen / festivals vollopen. Ze traden o.a. op voor de paus en 249.999 toehoorders in Juarez, Mexico. De Siervas zijn afkomstig uit acht landen, hun leeftijd tussen 20 en 40, spelen elektrische gitaar, drums, cello… en zingen de pannen van het dak terwijl hun zilveren kruisjes de maat volgen op hun borst.

Oorspronkelijk was muziek slechts een hobby dat afwisseling bood van het bidden met en tussen de armsten in Peruviaanse sloppenwijken. Nadat ze genoeg muziek geschreven hadden werd een eerste CD geperst, die snel gevolgd werd door optredens – initieel in Peru – vervolgens in de buurlanden Colombia en Ecuador. Het internet omarmde hen van ganser harte – een tweede CD volgde. Zij oefenen nu twee keer per week, smeden woorden en latino pop en rock in een wervend en wervelend amalgaam.  Alle opbrengsten van de verkoop der CD’s of concerttickets worden besteed aan de armen.

Gloria a Dios!  Meeslepende geloofsbeleving die heel even de miserie in de wereld doet vergeten.

De YT video “Confía en Dios” bovenop een helilandingsplaats met zicht op Lima, Peru, kreeg inmiddels meer dan 1.3 miljoen kijkers.

 

4 gedachten over “Gloria a Dios!

  1. Het standpunt van de pamperregering is reeds lang het standpunt van de gewone burgers niet meer!De bende hypocrieten van vld,cdnv en de groene knuffelbende proberen nog snel samen met de franstalige pamperbende wat zieltjes te winnen!!!De woorden neo-nazi,fascist,rasist kwamen maar weer eens uit vele franstalige elitaire kelen!!!Laat ons toch ophouden met die show in ieder zijn eigen weg gaan!!De Franstaligen kunnen dan onbeperkt het OCMW van de wereld blijven spelen(wel met eigen geld en niet op de kap van de Vlamingen)!!

    https://www.hln.be/nieuws/binnenland/felle-kritiek-van-cd-v-en-open-vld-op-francken-ook-regeringsleden-moeten-de-mensenrechten-respecteren~acdb77f5/

Reacties zijn gesloten.